Pillanatok alatt munkát talál Németországban az, akiknek ez a szakmája

Egy friss tanulmány szerint csúcsrajár a munkaerőhiány Németországban, a betöltetlen állások száma harminc százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A statisztikai adatok szerint 2022-ben 1,3 millió állást kínáltak szakképzettséggel rendelkező munkavállalóknak, ennek csaknem fele betöltetlen maradt. Az Európai Unió más tagállamainak dolgozóival sem tudták ezt a hiányt betölteni, ezért arra törekednek, hogy harmadik országból pótolják a szakképzett munkaerő hiányát.

A legnagyobb hiány az egészségügy, a szociális ellátás, az ápolás és az oktatás területén van,

a becslések szerint ezeken a területeken hatvan százalékos a hiány. Szintén nagyszámú munkavállalót keresnek az építőiparba és az épülettechnológiai feladatok ellátására, továbbá a gyártás, a termelés és az alapanyag-kitermelés, a jog, a számvitel, az informatika, a szállítmányozás, a logisztika és a turizmus-vendéglátás is nagyszámú munkavállaló felvételét igényelné.

Németország vonzó lehet az uniós és nem uniós állampolgárok számára, hiszen folyamatosan arra törekednek, hogy modernizálják a bevándorlási törvényeket és felszámolják azokat a bürokratikus akadályokat, amelyek nehezítik a német munkaerőpiacon való elhelyezkedést. Emellett jó munkakörülmények, magas fizetések, képzési lehetőségek, jó életminőség és megfizethető oktatás ígéretével csábítják a munkavállaókat.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

Németország | munkavállalás | bevándorlás | munkaerőhiány | munkaerőpiac

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom