Egy hónapig korlátlanul utazhatunk ebben az európai országban alig húszezer forintért

Németország hivatalosan is forgalomba hozta negyvenkilenc eurós, nagyjából tizennyolcezer forintos országos tömegközlekedési jegyét, ami május elsejétől lesz érvényes nem csupán a német állampolgárok, hanem a külföldi látogatók számára is.

A negyvenkilenc eurós jegy, a Deutschlandticket a kilenc eurós jegy utódja. A célja, hogy mindenki számára vonzóvá tegye a tömegközlekedést, és könnyebbé tegye a mindennapokat a megélhetési költségek növekedése ellenére. Ahogyan azt a neve is elárulja, a jegy havonta negyvenkilenc euróba fog kerülni, digitálisan lesz elérhető és bármikor le lehet majd mondani.

Ez azt jelenti, hogy ha turistaként május 1-je után utazunk Németországba és tömegközlekedéssel szeretnénk bejárni az ország különböző vidékeit és látványosságait, akkor érkezéskor megvásároljuk a jegyet, korlátlanul utazunk vele, majd távozáskor lemondjuk az előfizetésünket.

A jegy már megvásárolható a Deutsche Bahn honlapján, valamint a közlekedési vállalatoknál országszerte, nem érvényes azonban a DB Fernverkehr AG által üzemeltetett vonatokon és például a FlixTrainnél és első osztályú utazásokra sem használható fel. A jegyet nem lehet másra átruházni, azaz minden, hat évnél idősebb utasnak sajátot kell vásárolnia, az ellenőrzések során pedig a személyazonosság igazolására is szükség lesz.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

kedvezmény | tömegközlekedés | utazás | jegy | Németország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom