Fantasztikus luxusszállodákat álmodtak meg Szaúd-Arábia jövővárosába

Egyszerre három luxus, high-end és butikhotelről is közzétették a terveket. Ezzel a Neom-projekt új szintre emelkedett. 

A szaúd-arábiai Neom bemutatta az ötödik régióját, Leyját, ahová három zseniális szálloda felépítését tervezik. Az első egy tükrös felületekkel rendelkező hotel, a második szikla formát ölt majd, a harmadik pedig lépcsőzetes kialakítást kap a sziklás terület szomszédságában.

A Leyja városrész egy ősvölgyben épül, mely az Akabai-öböl partján kezdődik, és négyszáz méter magas hegyek szegélyezik. Három építészt kértek fel, a feladatuk pedig az volt, hogy negyven szobás "luxus high-end butikhoteleket" tervezzenek. Ezeket egy olyan út mentén építik majd fel az elképzelés szerint, amely

csodásan kanyarogva halad végig a völgyön.

A Neom egy kifejezetten fenntartható koncepción alapul, aminek köszönhetően energia- és szén-dioxid-semleges lesz. Minden épületet a természet és a táj tiszteletben tartásával, azzal

egyensúlyban terveznek meg.

A lépcsőzetes szálloda konzolos teraszokkal és úszómedencékkel kapcsolódik majd a sziklafalhoz, de helyet kap benne egy sky lounge, egy wellness részleg és egy tetőtéri medence is. A sziklaformájú, függőkertekkel díszített, kilátóval és tetőtéri medencével rendelkező Oasis hotel is igen figyelemre méltó lesz.

A legkülönlegesebb azonban a két, egymással szemben álló, függőleges tükrös térből álló szálloda terve, amelynek a tetején szintén medencék kapnak majd helyet. A cél ezzel az volt, hogy időtlen és fenntartható, valamint

minden négyzetcentiméterében gyönyörködtető épületet hozzanak létre.

A szállodák összeköttetésben lesznek a szintén a Neom projekt keretében épülő Trojena síparadicsommal, a vendégek pedig részt vehetnek a környék által kínált hegyi- és kalandsportokban is.

Ahogyan arról a Roadster többször is írt, az elképzelés szerint a Neom tíz régióval rendelkezik majd, ezzel a világ legnagyobb volumenű fejlesztésének számít.

(Forrás: Dezeen, fotók: Getty)

szaud-arábia | fenntarthatóság | környezetvédelem | hotel | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom