Ezek a szállástípusok nem veszítettek népszerűségükből az Airbnb vezetője szerint

Brian Chesky, az Airbnb vezetője még májusban nyilatkozta, hogy az idei Airbnb-foglalások becslések szerint éppen a felét érik majd el a 2019-es foglalásoknak. Nagy visszaesés ez egy ennyire népszerű szolgáltatás és iparág életében. Egy közelmúltban rögzített podcastadás alkalmával azonban már egy bizakodó, pozitív Chesky beszélgetett az újságírókkal. Bízik benne, hogy bár némileg átalakul a járvány előtti Airbnb-piac, van benne potenciál, és bizonyos szállástípusok most élik majd virágkorukat.

A mostani foglalások kétharmad része városon kívüli, természetközeli úti célokat jelent. Ha mégis város, akkor a peremkerületek is előtérbe kerülhetnek majd. A nagy turistamágnesek, kedvenc állomások a háttérbe szorulnak, az emberek viszont nagyon szeretnének utazni, és sokan már próbálnak vissza-visszaállni a járvány előtti időkben megszokott életükhöz. Ebbe beletartozik az utazás is, de a nagyok helyett most a kisebb városok, települések kerülhetnek reflektorfénybe. Ugyanis sokkal könnyebben betartható a social distancing, és nincsen zsúfoltság.

"Az emberek ma privátabb, intimebb, kisebb helyeket részesítenek előnyben a nagy szállodákkal szemben. Talán most először gondolják többen úgy, hogy kevésbé rizikós a magánszállás, mint a nagy hotelek"

– tette hozzá Chesky. Szerinte az isten háta mögötti telepített lakóautók, lombházak, erdei faházak ideje jött el, hiszen mindenki szeretne kicsit kikapcsolódni, de biztonságosan, nem tömegekkel együtt.

Az Airbnb júniusban új takarítási és higiéniai protokollt vezetett be, melyben például megtalálható a szabály, hogy a szállásadónak tetőtől talpig védőruhában kell fertőtleníteni a szálláshelyet, hogy egy milliméternyi táptalaja se maradjon a COVID–19-nek.

A cég vezetője bizakodó, és úgy gondolja, ha nem is a régi utazási szokások térnek majd vissza, de új és élhetőbb lesz a világ felfedezése.

A tömött emeletes buszos városnézéseket, tömeges programokat felváltják a személyre szólóbb, intimebb utazások.

Ez is érdekelhet:

Hét mód, ahogyan biztosan megváltoznak az utazási szokásaink

Hosszú évtizedeken át berögzült szokások dőltek össze napok alatt, és még nem látszik, pontosan mi is lesz az új norma a vírus utáni életünkben. Mindenesetre van néhány jóslatunk.

(Fotók: Unsplash)

lombház | airbnb | szállás | treehouse | covid-19

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom