Valószínűleg ez most a legjobb dolog a Netflixen

Nem, nem a Bridgerton – legalábbis szerintünk –, hanem Martin Scorsese Pretend it’s a City című hétrészes sorozata.

A dokuszéria főhőse az író és humorista Fran Lebowitz, aki 1969-ben, tizennyolc évesen költözött New Yorkba. Az ő szemüvegén keresztül ismerjük meg a várost és nem mellékesen az ő személyiségét, pályafutását és világnézetét is.

Miért jó ez a sorozat? Egy nagyon laza szerkezetű, rendkívül hangulatos trip ez, olyan, mint egy jó kocsmai beszélgetés. Lebowitz egyfajta átmenet Woody Allen és Oscar Wilde között – gyilkosan éles, nagyon vicces, bölcs és provokatív –, olyasvalaki, akiből – ahogy mondani szokás – nem lesz még egy, ha már nem lesz közöttünk. Az „Old New York”, vagyis a régi New York régi New York-iakkal volt tele, akikből már egyre kevesebb marad hírmondónak – ilyen Scorsese, és ilyen Lebowitz is.

Scorsese elegáns mozit készített, üdítőek a makett Manhattanben felvett jelenetek, az utcai etűdök, könnyed és erőtlen, mint egy nagybőgőfutam Charlie Mingustól egy füstös harlemi bárban.

pretend it’s a city | fran lebowitz | new york | martin scorsese

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom