Nincs kérdés, ez az art deco felhőkarcoló az új kedvenc épületünk New Yorkban

A környező art deco épületek előtt tiszteleg és nem is akárhogy. Mi instant beleszerettünk.

A CetraRuddy építészstúdió valósította meg a Rose Hill névre keresztelt felhőkarcolót, melyhez a Rockefeller Centerből merítettek inspirációt és a környékbeli art deco épületekből. A fantasztikusan szép és elegáns, New York aranyló fénykorát egyetlen épületben megtestesítő projekt Manhattan NoMad részén épült meg, negyvenöt emeletes és 183 méter magas – és olyan, de olyan szép.

Az épület húszháznyira van a Rockefeller Centertől, ami tizennégy eredeti art deco épületet foglal magában.

Az 1910-es évek stíluselemeit gyönyörűen emeli be az építésziroda; bronzok és aranylások, a felhőkarcoló tetején pedig mintha egy korona ülne. Amit meg is érdemel.

A külső ezerpontos, de a belsőt sem kell félteni: százhuszonegy otthont alakítottak ki benne a stúdiólakásoktól a négyszobás nagylakásokig, melyekben a márványelemek, dizájnbútorok, sötét és világos színek kölcsönhatásai teszik stílusossá a tereket.

Még egy okkal több, hogy nagyon hamar visszatérjünk a Citybe.

(Fotók: CetraRuddy, Rockefeller Group)

new york | stílus | manhattan | nomád | felhőkarcoló

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom