Lebilincselő videó készült az emberek nélküli metropoliszról

A koronavírus-járvány a szerencsésebbeknek talán egy egyre távolibb emlékké válik. Vannak azonban lelki és képi lenyomataink a lezárásokról és a néptelen utcákról.

És talán sokakban ott munkál valahol a szorongás is, hogy újra megtörténhet, amit elmúltnak hiszünk. Ezt a hangulatot jeleníti meg In limbo (Bizonytalanságban) című, költői videójában Tim Sessler, aki

az emberek nélküli New Yorkot mint reliktumot fedezi fel, annak minden elvontságával, álomszerűségével.

Elhagyatottan állnak a felhőkarcolók, az ikonikus utcák és hidak, akárcsak a Staten Islanden kidobott, régi vontatóhajók, vizuálisan tükrözve a világjárvány alatti bizonytalanságot és kétségbeesést.

Még régebbre kalauzol ez a videó, amelyben az 1911-es New York elevenedik meg, itt pedig 1945-ben láthatjuk a várost, újraszínezett változatban.

(Kép forrása: Getty Images)

lezárás | járvány | new york | karantén | video

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom