Csak így érdemes felfedezni Wales vadregényes tájait

„A sétálás a legjobb testedzés. Szoktassuk hozzá magunkat a minél hosszabb sétákhoz!”

Ez a bölcs gondolat az Amerikai Egyesült Államok harmadik elnökétől, Thomas Jeffersontól származik, és ha meg akarjuk fogadni a tanácsát, és egy látványos helyen szeretnénk barangolni, érdemes kipróbálni a Wales partvidékét bejáró túraútvonalat. A Wales Coast Path Walking Tour elnevezésű vállalkozás vezetett túrák keretében kalauzolja végig a vándorokat a vadregényes tengerparti útvonalon.

Az észak-walesi partvidék Conway közelében

A vezetett túra kifejezés első tagját itt nagyon lazán kell értelmezni, a vállalkozók kapnak egy térképet, néhány jó tanácsot (például olyan romantikus útmutatásokkal, mint hogy a tenger essen mindig az ember jobb kezére), és úgy juthatnak el A-ból B pontba, ahogy a kedvük tartja.

Dylan Thomas csónakház, Carmarthen
Three Cliffs Bay, Dél-Wales

A szállások pedig igen változatosak: high end B&B-kben, vidéki kúriákban, apró vendégházakban helyezik el az utazókat.

Pembrokeshire-Off-Skomer
The Rumps, Dél-Wales

Az utazási ügynökség öt partvidéki túrát ajánl, a Meirionnydd, Ceredigion, Anglesey szigete, az Észak-Walesi partvidék, Pembrokeshire és dél-walesi útvonalakat.

South Downs Way
Pen-Y-Fan
Llyn

Séta a természetben

"Tavasszal a sziklacsúcsokat vadvirágok, jácint, tengeri rózsák és mezei virágok rikító áradata borítja be. Nyaranként sünzanót és csarab borítja virágba a partvidéki dombságokat. Az ember a skomeri sziklák tetején fészkelő sirályhojszákat és kormoránokat láthat, és a vidék ikonikus madaraiból, a fraterculákból is rengeteg él errefelé. Walesben itt él a legtöbb fóka, és nyár közepétől kezdve sok delfint, disznódelfint és alkalmanként óriáscápákat is lehet látni a part menti vizekben."

Részlet a Pembrokeshire túra leírásából.

Harlech kastély, Merionnydd

A túrák rendszerint hét-tíz naposak, március és október között érdemes lefoglalni az utakat – persze később is lehet –, amelyek ára nagyjából négyszáz és ezer font közötti.

Ez is érdekelhet:

Öt város, ahol most a legjobb megélni a tavaszkezdetet

Az éledező természet láttán máris indulunk felfedezni a nagyvilágot Las Palmastól Oszakáig.

wales | wales coast path walking tour | túra | séta

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom