Női energiák mozgatják az idei Gourmet Fesztivált

Idén is a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Több mint száz kiállító várja a látogatókat a Millenárisra május 24. és 26. között, méghozzá egy erős központi témával: ezúttal a női energiák uralják majd a fesztivált.

Itthon és külföldön is egyre több nő vállal jelentős szerepet a gasztronómia különböző szerepköreiben, messze túlmutatva a gasztroblogok határain, nem is beszélve az otthoni sütés-főzés világáról.

Miután a nők láthatóan érzékenyen reagálnak a környezeti és társadalmi kérdésekre, szívükön viselik a fenntarthatóbb és színesebb jövőt, a jelenlétükkel felrázzák a gasztronómia területét is.

Másfelől nem csupán ebben az érzékenységben nyilvánul meg a női szereplők egyre láthatóbb és hangsúlyosabb jelenléte a gasztronómiában: egyre jobban értékelik a munkájukat is.

„Az idei Gourmet-n azt szeretnénk megmutatni, hogy a hosszú ideig a férfiak dominálta hazai szakmában milyen női energiák szabadultak fel az elmúlt években – mondja Nemes Richárd, a Fesztivál főszervezője. – Az már nálunk is jól látszik, hogy a női szereplők, szakemberek nem csupán a gasztroblogok színterén uralják a terepet, de egyre többen vannak jelen az éttermekben és a gasztronómia többi területén is.”

 

Tehát, míg tavaly az új generáció került középpontba, idén a női energiákra fókuszál a Gourmet, ennek népszerűsítésére pedig három nagykövet társul a rendezvényhez, de mellettük tucatnyi női szakember is bemutatkozik majd a fesztivál ideje alatt a Millenárison.

Természetesen megjelennek a legjobb éttermek, cukrászdák, pincészetek, az izgalmas ételkínálat mellett a változatos italmenü, a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig.

Gabriella, Zsuzsanna és Zsóka

A Gourmet Fesztivál idei egyik nagykövete Fekete Zsóka lesz, aki mangalicákat tenyészt saját farmján, melynek fő profilja a kézműves termékgyártás. Kisüzemében készült magas minőségű prémiumtermékei határainkon túl is rendkívül népszerűek. Piacozó nagymamának besegítő kislányból lett maga is állattenyésztő, munkáját, mangalicatermékeit számos hazai és nemzetközi elismerés dicséri.

Szintén a Gourmet nagykövete Ormós Gabriella, aki a kommunikációs szakmát adta fel, hogy a kovász bűvöletében éljen, és legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni.

Idén a nagykövetek csapatát erősíti Ötvös Zsuzsanna is, aki klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztrobloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje.

A Gourmet Fesztivált tehát május 24–26. között rendezik a Millenárison. A női nagyköveti csapat mellett más különlegességgel is készülnek a szervezők: mivel a zárónap pont gyereknapra esik, a vasárnapot a családoknak szentelik majd. Számos „aktivitás” készül a gyerekek számára, míg a 18 év alatti fiatalok ingyen látogathatják majd meg az eseményt.

A jegyekről ezen a linken talál további információkat, a Gourmet Fesztiválra a Roadsterrel is eljuthat: ha most előfizet az évente négyszer megjelenő print magazinunkra, akkor nemcsak kedvezőbb áron, 14 990 forintért jut hozzá a négy lapszámhoz, de kap mellé két belépőt a legrangosabb hazai gasztronómiai rendezvényre is.

(Forrás, fotók: Gourmet Fesztivál)

Ötvös Zsuzsanna | gourmet fesztivál | roadster magazin | gasztronómia | Fekete Zsóka | Ormós Gabriella

FOLYTASD EZZEL

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa