Posztmodern science fiction-filmek ihlette kollekcióval debütál egy magyar tervezőpáros

2022-ben született meg a Norna, Pinezits Petra és Takács Alexandra nevével fémjelzett márka. Az elmúlt egy évben több kiállításon is helyet kaptak a futurisztikus világot idéző Námi kollekció darabjai, amelyeket több éves kutató- és műhelymunka előzött meg. Idén viszont nemcsak a Námit gyártják le, hanem tervek szerint egy kültéri bútorcsaláddal is jelentkezni fognak a tervezők.

A nornák a múlt, jelen és jövő istennői a skandináv mitológiában, akik a sors fonalait fonják. Ez a mitikus gondolatiság járja át két magyar tervező, Pinezits Petra és Takács Alexandra márkáját: kortárs bútorok a jövő generációjának, a múltból táplálkozva.

A Norna 2022-ben mutatkozott be a nagyközönség előtt a HFDA mentorprogram keretein belül. Első kollekciójuk, a három részből álló Námi a 360 Design-on, a S/ALON Budapesten is helyet kapott a legismertebb magyar tervezők között.

A Námi kollekció, mint újfajta lelki és szellemi kapcsolódás

A Námi három darabból álló bútorait a posztmodern science fiction filmek tárgyi környezete inspirálta. Azt a megfigyelésüket szerették volna szemlélteni, miszerint a kortárs sci-fi vizuálokban már nem teljesen megépített díszleteket és futurisztikus műanyag bútorokat láthatunk,

hanem egyre inkább egy nem jelentősen elrugaszkodott, a kortárs világhoz illő és hasonló tárgyi világot.

A Námi kollekciót három bútor alkotja. Az ágy alternatívájaként szolgáló daybed egy délutáni pihenésre, kikapcsolódásra is alkalmas fekvőbútor egy fő számára. A daybed analógiájához illeszkedő bench egy kisebb teret igénylő bútor, így akár az előszobában, de a tér többi részében is megállja a helyét.

A Námi stool kicsi helyigényének köszönhetően szinte bárhová elhelyezhető. Egy kanapé vagy fotel lábtartójaként is jól működik, de akár önmagában ülőkeként is használható.

(Fotók: Talabér Géza)

bútor | film | norna | kollekció | magyar

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom