Hatalmas érzés lehet testközelből figyelni a bálnákat

A bálnák a bolygó egyik legcsodálatosabb élőlényei: óriási testük a vízben szinte tollpihék könnyedségével mozog, hatalmasak, szelídek, és egészen ritkán találkozhatunk velük. Norvégiában mondjuk van rá esély, ha nekiindulunk egy bálnalesnek. Egy ilyen alkalomról szól ez a videó. 

Októbertől márciusig milliónyi hering jelenik meg a norvég fjordok vonalán, ami persze igazi all you can eat lehetőséget jelent az orkáknak. Májustól szeptemberig viszont inkább a hatalmas bálnák látványa nyűgözi le mindazokat, akik például Tromsø környékére mennek, és kihajóznak egy bálnalesre.

Ez is érdekelhet:

Bálnales a skót partoknál, ráadásul a szárazföldről

Ha azt gondolnád, kizárólag Norvégia partjainál érdemes bálnalesre indulni, van egy jó hírünk: Skóciában a hatalmas emlősök mellett további állatokat is megfigyelhetünk, ráadásul a szárazföldről.

(Fotó: Unsplash)

tromso | orca | bálna | fjordok | bálnales

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom