Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood

Találkoztál már olyan parfümmel, ami elmosta a határvonalakat az illatok, az irodalom és az érzékiség között? Mi sem, de most itt a NOVELLISTA, ami a niche parfümök egyedi univerzumát hozza el magával nők és férfiak számára egyaránt.

A niche-világ új hercege

A niche parfüm egy olyan illatszer, amit nem egy nagy parfümház vagy divatcég dob piacra milliós mennyiségben, hanem egy kisebb brand, amely mögött gyakran akár egyetlen független parfümkészítő áll. Ezek a limitált mennyiségben forgalmazott illatok kevésbé törekednek tömegek kielégítésére, egy-egy alkotó kreativitása kötöttségek nélkül nyilvánul meg benne, izgalmasak, gyakran zavarba ejtők, és ritkán provokatívak. Egyedi és különleges világ ez, amelyet az elmúlt években egyre többek fedeznek fel maguknak. Ilyen niche parfüm brand a NOVELLISTA, amelyet egy független parfümőrökből álló csapat készít, amelynek tagjai a parfümkészítésé fellegvárában, Grasse-ban pallérozódtak.

Inspiráció: irodalom

A NOVELLISTA egyedülálló utazásra invitál az érzékek költészetébe, a legértékesebb illóolajok, abszolútumok, gyanták, párlatok és ritka összetevők kivonatainak felhasználásával a világ minden tájáról.

Ez a parfüm egy ellenállhatatlan költői kalandozás a modern kreativitás mikrokozmoszában.

A NOVELLISTA mögött nem csak egy független nemzetközi illatszakértőkből álló csapat áll, ugyanis hozzájuk csatlakoztak még professzionális művészek, irodalomrajongók és a szépség szerelmesei is. A NOVELLISTA ugyanis egy olyan parfüm, amely kultikus irodalmi alkotásokból merít ihletet. Az illatokból léteznek csak nőknek, csak férfiaknak szánt termékek, illetve választhatunk uniszex parfümökből is.

Regények a háttérben

Az angol novel szó jelentése regény, a novellist pedig regényírót jelent. Ahogy említettük, a parfümöket regények ihlették, minden palack egy történet esszenciája, amely a leghíresebb irodalmi művek alapját jelenti. A Blue Fortune-t például Alexandre Dumas francia regényíró Monte Cristo grófja című epikus regénye ihlette. A Rose Chantet nemcsak a rózsa magával ragadó jegyeit ötvözi, hanem a meleg fahéjat is, amely a szenvedély és a romantika tiszta esszenciája. Ezt az illatot Oscar Wilde A csalogány és a rózsa című írása ihlette, és uniszex virágos illat jellemzi. Vannak 18. századi alkotások is: a Rouge Privé mögött például Daniel Defoe Roxana című regénye áll inspirációként.

Unique Wood

Az uniszex Unique Wood mögött a szabadság szimbólumának esszenciáját jelentő történet áll, ami nem más, mint D. H. Lawrence: The Boy in the Bush című műve. A parfüm kulcs a történetben rejlik: a Fiú a bozótosban című regény főhőse Jack Grant, aki 1882-ben érkezik Nyugat-Ausztráliába. Az iskolából kirúgják, majd egy mezőgazdasági intézetbe kerül, ahol megtanul vadászni, halászi, aranyat bányászni, verekedni, és itt ismerkedik meg a szerelemmel is. Karakterét a kemény ausztrál vidék acélozza meg, a fiúból pedig az olvasó szeme láttára válik férfi.

Innentől már semmi meglepő nincs abban, hogy az illatot a természet vadságát idéző kompozíció jellemzi.

Az illat intenzív és hosszan tartó élményt nyújt, aromás, fás jegyekkel. Ahogy a parfümök általában, a Unique Wood is három rétegből épül fel. Az első a fej, amely a rózsabors, a pelargónia és levendula triójára épül. A szív a feketebors, a szecsuáni bors és az ibolya jegyeire alapoz, míg az alapot a tonkabab, az ámbrafa és a vanília jelenti. Cyrill Rolland francia parfümőr alkotása szerintünk azoknak fog jól állni, akik le akarják győzni a félelmeiket, tele vannak tettvággyal és akaraterővel.

Illat minden helyzetre

A NOVELLISTA tulajdonképpen nem más, mint egy tizennégy parfümből álló illatkönyvtár. Biztosak vagyunk benne, hogy nemcsak egy illatot találhatunk benne, ami illik hozzánk, hanem akár többet is, attól függően, milyen hangulatban vagyunk, milyen kalandok várnak ránk. A munkahelyen egy prezentációval kell elkápráztatni a főnököket? Lehet, hogy a Velvet Dusk aromás, fás világa lesz a megoldás. Egy vacsorán kell elcsavarni a randipartnerünk fejét? A Crazy Rich gyümölcsös, virágos illata a nyerő. Akármelyiket is választjuk, a NOVELLISTA minden cseppjében a luxus, az önkényeztetés és az öröm szimfóniája csendül fel.

novellista | parfüm | nagy sztori | notino | unique wood

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram