November 16-án megkaphatjuk a választ arra a kérdésre, hogy mi van a borunkban

A hagyományokat kicsit felforgatva és a határokat átlépve nagyot mertek álmodni a Mitiszol? Fesztivál szervezői, merthogy az idei esemény minden szempontból rendhagyó lesz: új helyszínről és új arcokkal is jelentkezik. 

A Mitiszol? Fesztivál Magyarország és a régió egyedülálló, organikus, biodinamikus és natúr borkóstolója, melyet idén novemberben már kilencedik alkalommal rendeznek meg. November 16-án, szombaton egy egész napra elfoglalják a Bálnát, és olyan barátokkal állnak össze, akikkel még erősebben és hangosabban kiáltják a mottót: az vagy, amit megiszol!

Természetesen a megszokott izgalmas borászaik most is jelen lesznek, hozzájuk csatlakozik még számos olyan színes és figyelemre méltó birtok, amelyekkel még a fesztivál keretein belül, korábban nem volt alkalmuk találkozni.

Te tudod, hogy mitiszol?

Európa számos országából érkeznek borászok, akiknek személyesen teheted fel kérdésedet azzal kapcsolatban, hogy mi van a borodban. A több mint százötven bor mellett lehetőség lesz hasonló szellemiségben készült italok kóstolására is, úgymint pálinka, sör vagy gin. A belépő tartalmazza a fent említett italok mellett a korlátlan borkóstolást is.

A fesztiválon izgalmas workshopkat is tartanak, melyek hossza maximum negyvenöt perc. Jegyek korlátozott számban vásárolhatóak, az előadásokat kis létszámban tartják. A workshopra váltott jegy tartalmazza a kóstoló előadását és az ott kóstolható négy-hat tételt is, illetve kizárólag Mitiszol? Fesztivál belépőjeggyel együtt érvényes.

A program:

  • 14:00 Emilio Fidora: Fidora organic and biodynamic wines (angolul)
  • 15:30 Maurer Oszkár: Borkészítés kén hozzáadása nélkül
  • 17:00 Bencze István: Analóg zene és a natúr bor

Idén is tiszteletüket teszik a fesztiválon Budapest neves séfjei, hogy bebizonyítsák, mennyit is számít a helyi, szezonális és organikus alapanyag-használat.

A jegyekről bővebb információ itt érhető el.

Ez is érdekelhet:

Sztárcoach ad válaszokat munkával kapcsolatos kérdésekre a Brain Bar Career Nighton

Adam Smiley Poswolsky november 27-én érkezik a budapesti Ötkertbe.

(Fotók: Unsplash)

organikus | biodinamikus | bálna | bor | borkóstoló

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom