Egymásnak feszültek a nudisták és a fürdőruhában strandolók Spanyolországban

Az alapprobléma az, hogy sokan szeretnék elkerülni, hogy a fürdőruhás strandolók szelfijeinek hátterében feltűnve kikerüljenek a közösségi média felületeire.

Spanyolországban, azon belül Katalóniában mintegy ötven strand várja tárt karokkal a nudistákat. Azonban ezeket a fürdőhelyeket nem kizárólag ők használják, hanem azok is, akik fürdőruhát viselnek. A nudisták szerint a többiek nem tisztelik az ő hagyományaikat, sőt,

kifejezetten diszkriminálják őket a strandokon.

Segimon Rovira, a Katalóniai Naturista-Nudista Szövetség vezetője levelet írt a helyi önkormányzatnak, amelyben találkozót kért, hogy a politikai vezetőkkel közösen foglalkozhassanak azzal a diszkriminációval, amellyel szerinte a nudisták a katalán tengerpartokon szembesülhetnek.

A csoport közösségi média-kampányt és látványos tiltakozást is tervez, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy

bizonyos strandok azok számára lettek kialakítva, akik "egyek a természettel".

A „textil-inváziót”, ahogy a helyi média nevezi, a turisták magas száma a közösségi média generálja. Az úti beszámolókat író utazók ugyanis a partszakaszokat gyakran a terület kiemelkedő természeti szépségei miatt emlegetik, azt viszont elfelejtik leírni, hogy a nudizmushoz kötődik. A nudisták pedig kellemetlenül érzik magukat azért, mert sokan ezeken a strandokon fürdőruhában maradnak. Ráadásul azt is szeretnék elkerülni, hogy akarva-akaratlanul is a fényképeik megjelenjenek a közösségi médiában.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

nudista | nudizmus | strand | spanyolország | katalónia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom