Három nyári koktél izgalmas története

Az idei nyár igazán forrón telik, a legmelegebb estéken pedig különösen jólesnek a jéghideg koktélok. Körbenéztünk Európában, hogy melyek a szezon legnépszerűbb italai, amikhez különös történetekre is bukkantunk.

Egyesült Királyság – Pimm’s Cup

James Pimm 1823-ban gondolt egy merészet és olyan ital kísérletezésébe kezdett, ami tökéletes kísérője lehet a fogásainak londoni osztrigabárjában.

Gint, édes vermutot, curçaót, maraschinót és keserűt kevert össze szénsavas limonádéval, melyet borágóvirággal díszített.

Amikor a különleges virág nem volt elérhető, szezonális gyümölcsöket kezdtek el alkalmaznia receptúrához. Így születhetett meg az ital mai formája, amibe gyakran epret, mentát, narancsot vagy uborkát is tesznek.

Franciaország – Kir Royale

Francia hangulat és egyszerű stílusos megjelenés – ez jellemzi a franciák kedvelt nyári italát. A Kir Rolyalt egy Félix Kir nevű pap találta fel a második világháború után. Amikor 1945-ben Kir Dijon polgármestere lett, a környék két italát szerette volna népszerűsíteni:

a crème de cassis-t, azaz egy édes feketeribizlilikőrt és az erősen savas Bourgogne aligoté bort.

Mivel azonban az aligoté meglehetősen megosztó és a régión kívül nehezen hozzáférhető, pezsgővel helyettesítették. Az italt étkezés előtt ajánlott elfogyasztani.

Spanyolország – Sangria

A sangria gyökerei időszámításunk előtt 200-ra nyúlnak vissza, azonban senki sem biztos abban, hogy a vörösboros puncsot ki találta fel. Egyes feltételezések szerint az 1600-as és 1700-as években Ázsiából importáltak hasonló puncsitalt. Ebben az időszakban feltehetően a spanyol és a portugál kereskedők szezonális gyümölcsökkel,

pálinkával vagy rummal kombinálták házi készítésű Rioja boraikat.

Elkészítése ma is csupán annyi, hogy 750 milliliter Rioja bort elkeverünk 350 milliliter érlelt spanyol rummal, hozzáadunk szeletelt narancsot, citromot, almát, áfonyát, epret, körtét és szilvát, az egészet egy kancsóba töltjük és két órán át pihentetjük.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

sangria | kir royale | koktél | Pimm’s Cup

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom