Franciaországban még nagyobbat enyhítenek a hónap végétől, aminek leginkább a bulizók fognak örülni

Újra lesz tánc!

Franciaországban június harminctól álló közönséggel is engedélyezett koncertek rendezése, július 9-től pedig kinyithatnak a diszkók, jelentette be hétfőn Roselyne Bachelot kulturális miniszter.

A koronavírus-járvány miatt 15 hónapig tartó leállás után a kormány úgy döntött, hogy

június harminctól ismét lehet álló közönséggel koncertet rendezni, zárt helyeken hetvenöt százalékos, szabadtérben száz százalékos kihasználtsággal.

Oltási igazolás vagy pedig negatív PCR- vagy antigén teszt bemutatása csak az ezer főnél nagyobb rendezvényen szükséges. Azokon a rendezvényeken, ahol oltási igazolást vagy negatív tesztet kell bemutatni, a maszkviselés nem kötelező, de ajánlott a miniszter szerint.

A szűrés továbbra is mindenki számára ingyenes a rendelőintézetekben vagy a gyógyszertárakban, és a koncertek szervezői a bejáratoknál ingyenes tesztelőhelyeket állíthatnak fel azok számára, akik igazolás nélkül érkeznek.

Franciaországban hétfő este tartják a Zene Ünnepét a köztereken, ahol bárki felléphet, és alkalmi bárok és éttermek felállítása is engedélyezett a zenei események közelében.

A diszkók július 9-én nyithatnak ki újra, a belépéshez kötelező lesz oltási igazolás vagy negatív teszt bemutatása. A szórakozóhelyek 75 százalékos kihasználtsággal működhetnek zárt térben, de maszkot nem kell viselni. A szabadtéri táncos helyek száz százalékos kihasználtsággal működhetnek.

Franciaországban mintegy 1600 éjszakai szórakozóhely működik, amelyek közül 152 idén márciusban végleg bezárt, s a szektor képviselői szerint a diszkók negyede nem fog tudni kinyitni, miután az egészségbiztonsági előírásokat, elsősorban a szellőztetést illetően, nem tudja megoldani. Az ágazat egyébként harmincezer embernek biztosít munkát.

Amúgy május 29-én tartották ötezer fő részvételével az első franciaországi tesztkoncertet Párizsban annak felmérésére, hogy mekkora a koronavírus terjedésének kockázata a kulturális rendezvényeken. Az Indochine nevű francia rockzenekar élő koncertjén a Bercy sportcsarnokban a résztvevők szájmaszkban, de távolságtartás nélkül táncoltak csaknem két órán át.

Amíg a franciák a szórakozásban nyitnak, addig az olaszoknál egy kivételével minden régió fehér besorolásba lépett át, Szardíniába pedig semmilyen teszt vagy oltási igazolás sem kell.

(Fotók: Unsplash, forrás: MTI)

franciaország | Rock | védettség | feloldás | párizs

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom