Kétezer palack bort kellett megsemmisíteni, az ok egészen különleges

A hatóságok "emberi fogyasztásra alkalmatlannak" tartják.

A kaliforniai Ocean Fathoms borvállalat szerint a Santa Barbara-csatorna vize tökéletes környezetet jelent a borok érlelésének, köszönhetően a bőséges víz alatti ökoszisztémának, melynek darabjai szabályosan körülölelték a palackokat.

A vállalat még 2017-ben készített speciális ládákat a borainak, melyeket a csatornába merítettek. Röpke tizenkét hónappal később ezeket a palackokat felhozták a felszínre és darabonként ötszáz dollárért, vagyis megközelítőleg 176 ezer forintért értékesítették őket. Van azonban egy bökkenő. A cég tulajdonosai nem kaptak erre engedélyt, a hatóságok pedig "a tökéletes környezetet" illegális érlelési helynek tartják.

A Santa Barbara megyei kerületi ügyész, John T. Savrnoch kijelentette:

a borokat „hamisítottnak és emberi fogyasztásra alkalmatlannak” tekintik.

A hibák sora azonban ezzel nem ér véget. A vállalat engedély nélkül értékesítette a borokat, az adót pedig nem fizették be utánuk. Mindezek következtében az Ocean Fathomstól mintegy kétezer üveg bort foglaltak le és semmisítettek meg a helyi szennyvíztisztító telepen. Az üvegpalackokat, amelyekre rátapadtak a tengeri ökoszisztéma növényei és állatai, egy újrahasznosító üzembe szállították.

A Santa Barbara Independentnek adott interjújában az Ocean Fathoms vezetője úgy nyilatkozott: továbbra is reménykedik abban, hogy ezúttal a megfelelő engedélyek birtokában, visszatérhetnek a borok óceánban történő érleléséhez.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Ocean Fathom)

borosüveg | óceán | bor

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom