A hatóságok "emberi fogyasztásra alkalmatlannak" tartják.
A kaliforniai Ocean Fathoms borvállalat szerint a Santa Barbara-csatorna vize tökéletes környezetet jelent a borok érlelésének, köszönhetően a bőséges víz alatti ökoszisztémának, melynek darabjai szabályosan körülölelték a palackokat.
A vállalat még 2017-ben készített speciális ládákat a borainak, melyeket a csatornába merítettek. Röpke tizenkét hónappal később ezeket a palackokat felhozták a felszínre és darabonként ötszáz dollárért, vagyis megközelítőleg 176 ezer forintért értékesítették őket. Van azonban egy bökkenő. A cég tulajdonosai nem kaptak erre engedélyt, a hatóságok pedig "a tökéletes környezetet" illegális érlelési helynek tartják.
A Santa Barbara megyei kerületi ügyész, John T. Savrnoch kijelentette:
a borokat „hamisítottnak és emberi fogyasztásra alkalmatlannak” tekintik.
A hibák sora azonban ezzel nem ér véget. A vállalat engedély nélkül értékesítette a borokat, az adót pedig nem fizették be utánuk. Mindezek következtében az Ocean Fathomstól mintegy kétezer üveg bort foglaltak le és semmisítettek meg a helyi szennyvíztisztító telepen. Az üvegpalackokat, amelyekre rátapadtak a tengeri ökoszisztéma növényei és állatai, egy újrahasznosító üzembe szállították.
A Santa Barbara Independentnek adott interjújában az Ocean Fathoms vezetője úgy nyilatkozott: továbbra is reménykedik abban, hogy ezúttal a megfelelő engedélyek birtokában, visszatérhetnek a borok óceánban történő érleléséhez.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Ocean Fathom)
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!