Rejtélyes betegség tombol az óceánjárón, a tengeren rekedtek az utasok

Mauritius egészségügyi kockázatra hivatkozva nem engedte, hogy kikössön a Norwegian Cruise Line egyik hajója, és mintát vett tizenöt utastól, akiket el is különítettek a fedélzeten.

A Norwegian Dawn vasárnap kötött volna ki Port Louisban, Mauritius fővárosában, de mivel előzőleg már nem állt meg a Réunion-szigeten sem, egy nappal korábban érkezett.

Port Louis

A mauritiusi hatóságok nem közöltek részleteket a betegséggel kapcsolatban, de mint a hajótársaság szóvivője közleményben tudatta, hogy

az óceánjáró február 13-i dél-afrikai útja során néhány utasnál gyomorbetegség enyhe tünetei jelentkeztek.

A kikötői hatóságok közlése szerint a vizsgálati eredmények február 27-re készülnek el.

Norwegian Dawn - illusztráció

Mint a hajó egyik holland utasa beszámolt róla, a kapitány azt mondta, hogy kolerajárvány lehet a fedélzeten. A betegség néhány hónapja tombol Afrika déli részén, elsősorban Zambiában. Az ENSZ adatai szerint 2023 januárja óta legalább 188 ezer ember fertőződött meg a betegséggel hét dél-afrikai országban.

A hajón 2184 utas és 1026 fős személyzet tartózkodik. Kétezer utas szállt volna ki Port Louisban, miután befejezte a körutazását, és 2279 új utas szállt volna fel a hajóra, de mind a ki-, mind a beszállásra csak február 27-én lesz lehetőség.

(Forrás: Reuters, BBC, képek: Getty Images)

járvány | Norwegian Dawn | betegség | Norwegian Cruise Line | óceánjáró

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom