Így készítenek 30 ezer adag ételt mindennap a világ legnagyobb óceánjáróján

Egészen hihetetlen logisztikai teljesítmény minden egyes nap megetetni 6600 utast.

Ugyan a nagy óceánjárók jelenleg utasok nélkül pihennek, és várják, hogy a koronavírus-járványnak befellegezzen, azért nagyon érdekes bepillantani, milyen is az, amikor teljes gőzzel üzemelnek. A Symphony of the Seas nevű hajón például ezerfős személyzet gondoskodik csak az ételekről. Hihetetlen számok jellemzik az élelmiszerrészleget: egy hétre 310 millió forint értékben vásárolnak élelmiszert, ez harminckamionnyi árut és nagyjából 300 tonna élelmiszert jelent (ebből 350 kg csak a fagyi).

És ismételjük, ez nem egy hónapnyi adag, ezt az árumennyiséget hetente felhasználják.

A pontosan 1085 fős csapat napi huszonnégy órában dolgozik, és naponta 30 ezer adag ételt készítenek el. A hajón huszonhárom étterem működik, ezeket harminchat konyhából látják el. Kétszáznyolcvan séf dolgozik a hajón, akik tíz–tizenkét órás műszakokban váltják egymást. Egy séf általában négy hónapra szerződik, a szabadnapjaik száma rendszerint nulla.

A hajó legnagyobb éttermében, a fő étkezőben esténként hatezer vendég fordul meg, amivel minden bizonnyal a világ legforgalmasabb éttermei közé számít. A cukrászrészlegen naponta százféle édességet készítenek el, a hajó saját pékségében negyvenféle kenyeret sütnek. Egy teljes év során a hajón szolgáló konyhai hadsereg 11 millió adag ételt készít el.

élelmiszer | szakács | óceánjáró | hajó | symphony of the seas

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom