Már az óceánjárók sem merik megközelíteni ezt a helyet, sorra törlik az utakat

Több hajótársaság is bejelentette, hogy egyes utazásait törli vagy módosítja, hogy elkerülje a Vörös-tengert, ahol veszélyessé vált az átkelés a jemeni húszik támadásai miatt.

A Royal Caribbean eddig két utat törölt, az egyik Maszkatból Dubajba ment volna január 16. és 26. között, a másik pedig Dubajból Mumbaiba január 26. és február 11. között. A múlt héten egy Akaba és Maszkat közötti útvonalat is módosítottak, hogy a turisták Athén mellett szállhassanak ki.

A svájci-olasz MSC Cruises három áprilisi utat törölt, melyek Dél-Afrikából és az Egyesült Arab Emírségekből vezetett volna Európába.

Mint írták, nem találtak alternatív útvonalat, így a hajókat utasok nélkül hozzák majd Európába.

Bár a változtatások több ezer utast érintenek, globális szinten várhatóan nem lesz jelentős hatásuk a hajótársaságokra a szakértők szerint, mert a teljes flottájuknak és az útvonalaiknak csak töredékét befolyásolják.

Az olasz Costa Cruises egyelőre nem jelentett be változást, bár márciusban és áprilisban két útjuk is áthalad a Vörös-tengeren, az egyik egy világkörüli út utolsó szakasza. A Carnival szintén nem közölt még módosításokat.

A Royal Caribbean 2024-ben indítja első útjára az Icon of the Seas nevű hajóját, amely könnyedén megszerezheti a világ legnagyobb tengerjáró hajója címet.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images, Unsplash)

hajó | Vörös-tenger | óceánjáró | útvonalak | hajózás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom