Nagyon kellemetlen dolog történt az óceánjáró utasaival, akik nem értek vissza pontosan az indulásra

Március 27-én nyolc utas rekedt az afrikai São Tomé és Príncipén, miután nem érték el az utolsó hajót, amit a Norwegian Cruise Line tengerjárójához, a Norwegian Dawnhoz vitte volna őket.

A hajótársaság közleménye szerint bár a helyzet nagyon sajnálatos, a vendégek felelősek azért, hogy a közzétett időpontban térjenek vissza a hajóra. A cég az utasok útlevelét átadta a helyi kikötői ellenőröknek, hogy a vendégek átvehessék azokat. Mint mondták, a vendégeknek maguknak kell megoldaniuk, hogy eljussanak a következő elérhető kikötőbe, ahol újra csatlakozhatnak a hajóhoz. A hajótársaság együttműködik a helyi hatóságokkal, és kommunikál a bajba jutott utasokkal.

Santo Antonio városa a Principe szigeten

A nyolc fős csoporthoz tartozott egy dél-karolinai házaspár, Jill és Jay Campbell is, akik részletesen meséltek a kalandjaikról a WPDE nevű magazinnak. Mint elmondták,

tizenöt órán át utaztak hat országon keresztül, hogy vasárnap Gambiában megpróbáljanak felszállni a hajóra, az óceánjáró azonban a kedvezőtlen időjárási körülmények, valamint az árapályhelyzet miatt épp akkor nem tudott ott kikötni.

Banjul, Gambia

A csapat ezután a szenegáli Dakarba indult, ahol már sikeresen felszállt a tengerjáróra, miután az kedden kora reggel kikötött. A hajótársaság közölte, hogy megtéríti a vendégeknek a gambiai Banjurból a szenegáli Dakarba történő utazás költségeit.

A csoport több tagja idős volt, az egyikük mozgásában korlátozott, és egy várandós nő is volt köztük. Az egyik utazó öt napon át nem tudta bevenni a szívgyógyszerét és rosszul is lett.

Dakar

Mint Campbellék elmondták, jelezték a túravezetőnek, hogy fogytán az idejük, de azt a választ kapták, hogy egy órán belül visszaviszik őket. A túraszervező később felvette a kapcsolatot a kapitánnyal, hogy közölje, az utasok úton vannak, de késni fognak. A hajó még a kikötőben volt, amikor visszaértek, de Campbellék szerint a kapitány nem engedte őket a fedélzetre.

Mint mondták, a kikötőmester is megpróbálta felhívni a hajót, de a kapitány elutasította a hívást. Hívták az ügyfélszolgálat sürgősségi számát, de ott sem kaptak segítséget.

A Norwegian Dawn Marseilles-ben, illusztráció

Mivel a legtöbb utasnak nem volt olyan hitelkártyája, amelyet São Tomé és Príncipén elfogadtak volna, Campbellék több ezer dollárt költöttek a Visa-kártyájukról, hogy fedezzék a csoport szállását és az alapvető dolgokat.

A Norwegian Cruise nemrég ezzel a világkörüli ultraluxus utazással került be a hírekbe.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

utasok | afrika | késés | Norwegian Cruise Line | Norwegian Dawn

FOLYTASD EZZEL

A sztratoszférából ugrottak ki az oroszok, elképesztő, hogy hol értek földet

Nem járnak a vonatok az ország egyik legnépszerűbb vonalán, erre számíthat az, aki hétvégén kirándulni menne a térségbe

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom