Ez történik, ha egy 12. századi olasz kolostor szállodaként születik újjá

Az Archiloop mesés szállodává alakított egy 12. századi olasz kolostort, a Vocabolo Moscatelli elképesztően stílusos lett.

Olaszországban, az Umbria régióban található az a kolostor, amelyet a firenzei stúdió alakított látványos butikszállodává. A tervezők célja az volt, hogy a felújítás során megőrizzék a hely

"rusztikus egyszerűségét".

A Vocabolo Moscatelli az umbriai természet lágy ölelésében, Calzolaro falu közelében található,

egészen közel Toszkánához, egy erdőkkel körülvett birtokon.

Az ingatlant Frederik Kubierschky séf és társa, Catharina Lütjens fedezte fel, és a nyolcszáz éves kőépületekben azonnal meglátták a fantáziát. Jacopo Venerosi Pesciolini, az Archiloop építészének segítségével láttak hozzá a nagyszabású átalakításhoz.

A történelmi varázs és az eredeti építészeti jegyek lehető legnagyobb részét megőrizték. Ennek érdekében  megtartották az eredeti fa padlót, a terrakotta téglafalakat és a mennyezeti gerendákat, is. Nem távolították el az épületből az egyedi sárgaréz-, vas- és kőrészleteket sem.

Helyi kézművesek segítségével a régit az új darabokkal integrálták.

A Vocabolo Moscatelli felújítása során együtt kellett működniük a kőfaragóknak, a kovácsoknak, az ácsoknak és a keramikusoknak, a csempekészítőknek és a festőknek. A közös munkájuk eredményeként pedig a butikhotel csodálatosan tiszteleg a múlt előtt, miközben a modernitás jegyeit is magában hordozza.

A birtok egy úszómedencével is gazdagodott, a belső terekben pedig tizenkét lakosztályt alakítottak ki. Ebből nyolc a főépületben található, további négyet pedig a parkosított kerten helyeztek el.

Mindegyik lakóhelyiség egyedi színpalettát és dizájnelemeket vonultat fel. Az egyik teraszon egy szobrászati műalkotásra hasonlító,  fekete, kétszemélyes fürdőkád kapott például helyet.

A nászutas lakosztályhoz kerek, baldachinos ágy mellett saját kert is tartozik, míg a spa lakosztályt szaunával és jakuzzival látták el.

A berendezési tárgyak zömét olasz márkáktól vásárolták, megtalálhatók ott Paola Lenti kültéri bútorai és Davide Groppit és a Flost világítótestei is. A fürdőszobákat az umbriai Cotto Etrusco kézműves, mázas csempéi díszítik.

(Forrás: Dezeen, fotók: Fabio Semeraro)

umbria | olaszország | butikszálloda | kolostor

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom