Mellkasára ölel az olasz táj ebben a pajtaszerű nyaralóban

Könnyűszerkezetes gyönyörűség Val Tidonében, sok csepp dolce far nientével.

Val Tidone varázslatos dombjain fekszik ez a víkendház, melyben milánói tulajdonosa, partnere és kutyáik töltik a városból elvonulós hétvégéket. A kortárs, de mégis a pajtákat idéző házat a Studio Koster tervezte, méghozzá úgy, hogy sok vendéget fogadhassanak a tulajdonosok; négy tágas hálószoba, en-suite fürdőkkel várja a vendégsereget, a nagyvonalú nappaliban és étkezőben pedig minden adott a dizájnnal körülölelt közös mókához. A pazar tájról nem is beszélve.

Az egyszintes, nyeregterős ház újraértelmezi a minimalista, modern esztétikát a helyi pajták jegyeivel;

az ügyfél nem egy hagyományos épületet akart. Vidékit, igen, de nem vidéki stílusút. Semmi tégla, semmi terméskő, semmi terrakotta padló vagy tetőcserép.

A ház nyugati szárnyában találhatók a hálószobák, a keleti végén pedig a bejárat, a nappali és egy lépcső, amely levezet a borospincéhez. A külső minimalizmus belül is folytatódik, méghozzá szinte csak olasz tervezők bútoraival, ahol egy-egy kényelmes fotelben elücsörögve bámészkodhatunk Piacenza dombjaira.

Az építészek ügyeltek rá, hogy a ház ne üssön el a természettől: a varázslatosan egymásba folyó dombok és rétek bukolikus szépségébe kedves szerénységgel simul a nyaraló.

A közös idő pedig a házon kívül is folytatódik: látjuk magunk előtt az ínycsiklandó falatokkal megrakott kerti asztal körül borozgatva folyó édes semmittevést. Szerintünk biztos mi lennénk azok a bizonyos utoljára távozó vendégek ebben a mesés házban.

(Fotók: Matteo Imbriani)

olaszország | nyaraló | hegyek | ház | olasz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom