Olaszország egyik legfestőibb kisvárosa fizet érte, ha odaköltözöl

A hegytető  fekvő Petralia Sopranát Olaszország egyik legszebb városkájaként tartják számon.

A Szicília székhelyétől, Palermótól délkeletre fekvő Petralia Soprana most pénzbeli ösztönzéssel, egészen pontosan ötezer euróval (1 millió 859 ezer forinttal) szeretne új lakosokat csábítani azt remélve, hogy a program fellendíti a fogyatkozó népességet és újjáéleszti a lakatlan házakat.

A támogatást azok a magánszemélyek vagy családok vehetik igénybe, akik úgy döntenek, hogy állandó lakóhelyüket a városba költöztetik.

A résztvevőknek a településen ingatlant is kell vásárolniuk, és szükség esetén felújítaniuk. A településnek jelenleg 2 992 lakosa van, és több mint ötven ház lakatlan.

Aki úgy érzi, hogy ez élete lehetősége, annak nem árt sietni, mert a pályázatokat május 10-ig kell benyújtani a városi tanácsnak.

Nemrég két spanyol városka is hasonló ajánlattal állt elő, valamint itt is érdemes körülnéznünk, ha külföldi költözésen gondolkodunk.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

költözés | pénz | olaszország | fizet | szicília

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom