Szuper hír húsvétra: harmadával is kevesebbe kerülhet az ünnep egyik legfontosabb élelmiszere

Azért nagyon nem mindegy.

Az előző évhez képest harmadával olcsóbban vásárolhatjuk meg az ünnephez hozzátartozó egyik kiemelt alapélelmiszert, a tojást, ami így akár hatvan forint is lehet – írja az Economx az Agroinform.hu elemzésére hivatkozva. A hazai termelők képesek alkalmazkodni az ilyenkor megnövekvő igényekhez, ennek ellenére célszerű lehet időben, egy-két héttel húsvét előtt beszerezni a szükséges mennyiséget.

Héjja Csaba, az MBH Bank agrár- és élelmiszeripari üzletágának szenior elemzője szerint a takarmányköltségek kedvező alakulása miatt a termelés költsége tavalyhoz képest jelentősen mérséklődött, ami a fogyasztói árakban is megjelenik – olvasható a cikkben.

Húsvét után a kereslet visszaesésére lehet majd számítani.

(Forrás: Economx, fotók: Getty Images)

olcsóbb | ünnep | húsvét | tojás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram