Augusztus 20-án 18 órától különleges eseményre invitál az Onyx Műhely.
A program az Onyx Műhelyben, a Metropolisz menü fogásaival kezdődik, amelyet az idén 150. születésnapját ünneplő Budapest inspirált. Ezen az estén debütál a Műhely Sauska Pincészettel közösen készített Vintage Magnum 2017 nyerspezsgője, ami végigkíséri az estét.
A vacsora után a program a Várhegy hajón folytatódik pezsgős tűzijátéknézéssel, majd panorámás hajókázással valamint Metropolisz-falatokkal zárul. A ki nem hagyható kenyértörés során a házi, kovászos cipót „közösségi tunkolás” keretében avatják fel.
Az Onyx Műhelyben este hat órától negyed kilencig tart majd a kilenc lépéses, korlátlan sétálókóstoló a Metropolisz menü ételeiből.
A Piac névre keresztelt első fogásban kovászos lángosvariációk készítenek helyet az ízorgiának: sült káposztás, szarvasgombás tojáskrémes, kovászos uborkás padlizsános, és kecskesajtos változatot ízlelhetünk meg, mielőtt a Váróteremben időznénk tokhal-kolbásszal, sós citrommal, gombával és majonézzel.
A következő állomás a Rakpart, ahol füstölt halleves, pisztráng és konfitált bab vár, a Napfény pedig sárga gyúrt tésztával, édesburgonyával, sáfránnyal és zsályával aranyozza be a hangulatot. A Csikorgásban szabad tartású sertésből származó karaj, fermentált málna és karalábé alkot harmonikus kompozíciót, míg a Kertvárosban karfiol, sárgacékla, nyári szarvasgomba és pattogatottkukorica-mártás az összeállítás. A menüt a Betondzsungel zárja galambhurkával, fekete zellerrel és vörösboros pecsenyelével.
Az ételek mellé a Sauska x Onyx Brut Nature Vintage Magnum 2017-es pezsgőt kortyolhatjuk korlátlanul, de házi készítésű alkoholmentes dzsúzokkal, szűrt vízzel és ásványvízzel is olthatjuk a szomjunkat.
Fél kilenckor indul a beszállás a Várhegy hajóra, ahonnan kilenc és fél tíz között gyönyörködhetünk a tűzijátékban, majd ezután egészen tizenegy óráig ringatózhatunk a Dunán, Budapest páratlan panorámájával a háttérben, sós és édes falatok kíséretében, melyeket a Metropolisz kísérő ételei alkotnak három lépésben.
Az Augusztus 20 során az új kenyér mutatkozik be habosított és barna vajjal valamint sült fokhagymás zsírral, majd a Dokk következik kapros-túrós pitével, bodzával és tejfölfagyival, a sort pedig a Dekk zárja, amely grillázsparfait-t, Rózsavölgyi csokoládét, sárgabarackot és diópralinét tartalmaz.
Tizenegykor a hajó visszatér a Vigadó téri dokkhoz, a vendégek pedig AUG20 útravaló ajándékot kapnak. A jegyek fejenként 65 ezer forinttól kezdődnek, amely tartalmazza a korlátlan étel- és italfogyasztást, a hajójegyet és a szervizdíjat. A foglalási rendszer által felszámított kezelési költséget az ár nem tartalmazza, és érdemes tudni azt is, hogy az időjárási viszonyok függvényében a program változhat.
Az Onyx metamorfózisa 2020-ban indult, ezt pedig egy kisfilmben is megörökítette az étterem.
(Forrás és képek: Onyx)
budapest | program | tűzijáték | kóstoló | onyx | menü
A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!