Sajátos ötlettel állítanák meg az óralopást Nápolyban

Az olaszok idén már bizonyították, hogy nem kell a szomszédba menniük vitatható ötletekért. Íme, egy újabb.

Miután nemrégiben hihetetlen körülmények között ellopták Daniel Auteuil francia színész luxusóráját, Cesare Foa, az Aidit utazásszervezők egyesületének elnöke előállt egy ötlettel. Auteuil 39 ezer eurós (több mint 15 millió forintos) Patek Philippe óráját a csuklójáról lovasította meg két motoros, miközben ő egy taxiban ült, a nyitott ablaknál.

Bár Foa hangsúlyozta, hogy Nápolyban nem nagyobb a zsebtolvaj-probléma, mint bármely más nagyvárosban, mégis megoldást keresett. Az jutott eszébe, hogy

a szállodák olcsó, műanyag alternatívákat kínálhatnának a drága órákat viselő vendégeknek,

így biztosítva, hogy az értékes darabok biztonságban legyenek, míg a látogatók felfedezik a várost. Mint hozzáteszi, a pótórák akár szuvenírként is szolgálhatnának, melyeket Nápolyra emlékeztető dekorációval látnak el, és körülbelül tíz euróért juthatnának hozzá a vendégek.

Az ötletet nem neveznénk innovatívnak, de ettől még akár működhet is, bár persze az is hatékony megoldás, ha egyszerűen otthon hagyjuk a feltűnően értékes kiegészítőinket a városnézésekkor. Legalábbis ezt tanácsolja Rick Steves turisztikai író, aki nem gondolta volna, hogy vele is megeshet az utazók rémálma. Ha pedig már a jótanácsoknál tartunk, akkor itt elmondjuk hogyan kerülheted ki a turistacsapda-gyanús éttermeket Olaszországban.

(Forrás: CNN, képek: Unsplash)

zsebtolvaj | nápoly | lopás | óra | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom