Ilyen luxusban még nem vonatozhattunk keresztül Olaszországon

Balett, retro és finom bor: így utazhatunk majd az új olasz Orient expresszen.

Nemrég írtunk a Párizs és Isztambul között közlekedő, klasszikus Orient expressz újraindulásáról, de eközben az olaszok sem pihennek, és gőzerővel dolgoznak a saját verziójukon, mely a tervek szerint 2024-ben indul útjára Orient Express La Dolce Vita néven.

A tizenkét, hetvenöt négyzetméteres deluxe kabint és tizennyolc, száztizennyolc négyzetméteres lakosztályt valamint egy éttermet is magában foglaló vonat

belső terei az olasz dizájn '60-as évekbeli aranykorát idézik az ívelt vonalakkal, geometrikus mintákkal és retro színpalettával a milánói székhelyű Dimorestudio tervezésében.

De az élmény már az indulás előtt kezdetét veszi, az utasok ugyanis az Orient expressz várójában egy balettelőadást is megnézhetnek, miközben olasz édességeket és likőröket kóstolnak. Az ízélmények azután a vonaton is folytatódnak, ahol az utasok olasz borokkal és szezonális menüvel hódolhatnak a helyi gasztronómiai élvezeteknek. Mielőtt pedig bárki is unatkozni kezdene, a bárkocsiban koktélok és élő olasz zene mellett kezdhet sakkpartiba vagy kártyajátékba.

Minderre egy- és kétéjszakás utazások keretében lehet benevezni, előbbiek közé tartozik

a Toszkána szőlővidékeit bemutató, Montalcino, útban a finom borok felé című kirándulás és a Szicília partjain haladó út A Tirrén-tenger csodái Rómától Palermóig címmel.

Két éjszakát vonatozhatunk a Róma - Velence - Portofino vagy a Róma - Velence - Siena közötti útvonalon, de mehetünk Rómából Materába és bejárhatjuk Szicíliát Palermótól a Templomok völgyén át az Etnáig, és kóstolhatunk bort és szarvasgombát Róma és Monferrato között éjszakánként egy főre 2000 eurótól kezdődően a deluxe kabinban.

Amíg az olasz csodára várunk, a Venice Simplon Orient Expresszre már most is felszállhatunk, méghozzá akár Budapesten is.

(Forrás: Euronews, képek: Dimore studio)

olaszország | vonat | luxusvonat | vasút | Orient Expressz

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram