Kit érdekel a vonat, ha az Orient Expresszel a nyílt vízen is hajózhatunk?!

Az Accor tavaly januárban bejelentette, hogy 2026 tavaszán kifut az új Orient Express hajójuk. Úgy tudni, a francia vendéglátóipari óriás jelenleg is előrehaladott tárgyalásokat folytat a Dubai Holding befektetési társasággal, hogy finanszírozzák két hajó, az Orient Express és a Financial Times nevű luxusjárművek fejlesztését. Ha az üzlet sikeres lesz, a Dubai Holding lesz a többségi tulajdonos a jachtok gyártása mögött álló társaságban.

A jelek arra engednek következtetni, hogy a közel-keleti befektetők minden eddiginél nagyobb érdeklődést mutatnak a luxusszektor iránt. Az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd-Arábia uralkodóihoz köthető befektetési alapok az elmúlt években milliárdokat fordítottak turisztikai és vendéglátóipari vállalkozásaikra, hogy az öböl-menti országok az olajon túl is megerősíthessék gazdaságukat.

Ami magát az Orient Express flottát illeti, a két hajót a francia Chantiers de l'Atlantique hajóépítő vállalat építi, és a tervek szerint 2026-ban, illetve 2027-ben szállnak majd vízre.

Az első, az Orient Express Silenseas az Accor szerint

vízre bocsátáskor a világ legnagyobb vitorlás jachtja lesz,

szolgáltatásainak volumene pedig a nagy tengerjáró hajókat idézi majd meg. Belsejében ötvennégy lakosztály, egy bár, két úszómedence, két étterem és egy spa részleg kap helyet.

A Silenseas környezetbarát megoldásokat alkalmaz majd, a vitorlái megfelelő körülmények között akár száz százalékos meghajtóerőt is képesek lesznek biztosítani, amelyet a csúcstechnológiás motorok beindításával tudnak fokozni a még nagyobb teljesítmény elérése érdekében. A hibrid hajó a hagyományos dízelmotoros változatokhoz képest jóval kisebb károsanyag-kibocsátással fog működni és szinte némán suhan a vizeken.

Nem az Accor az egyetlen luxusszállodalánc, amely új szuperjachtok építésébe ruház be. A Ritz-Carlton, az Aman és a Four Seasons is milliókat költ arra, hogy ilyen luxusélményeket kínálhasson vendégeinek.

(Forrás: RobbReport, fotók: Accor)

orient express | jacht | hajó | accor

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram