Hihetetlen látvány ez az origamiszerű hegyvidéki kápolna

A közép-spanyolországi Cuenca-domb tetejére tervezett varázslatos kis kápolnát a Sancho-Madridejos építészeti iroda.

A magánbirtokon felhúzott kápolna origamiszerű alkotásként ölt testet: egy olyan szögletes betonszerkezet kapott, amelynek homlokzata ívelt piramisként magasodik.

A belső teret illetően a tervezők az egyszerűséget helyezték előtérbe, miközben kifejezetten nagy figyelmet szenteltek a fény és az árnyék játékának megteremtésére is,

ami lehetővé teszi a látogató számára, hogy átjárja a tér szakrális jellege.

A Sancho-Madridejos tervezőcsapata olyan térélmény kialakítására törekedett, amelyet a fényjáték mellett az üvegfal is fokoz, mivel elsöprő kilátást nyújt a cseresznyefákkal és termőföldekkel teli völgyre.

Az így létrejövő látványvilágban a törtfehér belső tér találkozik a színes tájjal.

A kápolna közelében található a birtok tulajdonosának háza, amelyet szintén ez az építésziroda tervezett.

(Forrás: Designboom, fotók: Hisao Suzuki)

spanyolország | kortárs építészet | beton | origami | kápolna

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom