Az óceánokban úszó műanyagszemét elleni harcot jelképezi ez a búváróra

Az Oris tovább folytatja jó szokását; a svájci óragyártó vállalat nem először áll ki a környezetvédelem mellett.

Ezúttal egy limitált kiadású búvárórával jelentkeztek, amivel jelképesen szeretnének hozzájárulni az óceánok megtisztításához. Biztos, hogy minden ehhez hasonló kezdeményezésre óriási szükség van, hiszen már a Csendes-óceán legmélyebb részeit is elérte a műanyagszennyezés, a helyzet tehát egyáltalán nem biztató.

Szerencsére azonban akadnak olyan szervezetek, amelyek folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél több szemetet gyűjtsenek össze a vízből. Ezek közé tartozik a Pacific Garbage Screening nevű cég is, amely az Oris mellé állt a projektben, így közös erővel készülhetett el ez a karóra.

Az alapját az Oris Aquis búváróra adja, ám a számlapja és a funkciógyűrűje is a tenger csodaszép színeit kívánja visszaadni.

Legnagyobb különlegessége pedig a 39,5 milliméteres tok hátulján látható; egy kis medál, amelyet újrahasznosított műanyagból készítettek, ezzel kézzelfogható jelét adva annak, milyen célt is szolgál ez a látványos időmérő.

A Clean Ocean Limited Edition valóban korlátozott darabszámban lesz kapható, csupán kétezer példányt gyártanak belőle. Az automata szerkezettel és 38 órás járástartalékkal rendelkező óra egy különleges, algából készült dobozban érkezik. További részletekért erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

Egy dán cég ingyenes kajakozást biztosít, ha közben összegyűjtöd a szemetet a vízből

Egészen zseniális módon vonják be a társadalmat a környezetvédelmi szerepvállalásba.

(Képek: Oris)

környezet | oris | műanyagszennyezés | óceán | clean ocean

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom