Örményország szovjet épületeiről készültek ezek a gyönyörű plakátok 

A modernizmus és brutalizmus szovjet megnyilvánulásai nem mondhatnánk, hogy a világ legszebb épületeit adták a világnak. Egy örmény grafikusnak azonban sikerült megtalálnia a Szovjetunió nyomása alatt felhúzott épületek szépségét, melyeket gyönyörű illusztrációkon csodálhatunk meg.

Örményország 1920 és 1991 között tartozott a Szovjetunióhoz: a több mint hetven évig tartó orosz hatás pedig a mai napig identitásformáló az ország építészetében. Az indusztriális és szovjet stílusú épületek között Nvard Jerkanian illusztrátor szerint számos magasztos és gyönyörű épület is akad, melyekkel meg lehet mutatni a szovjet modernizmus és brutalizmus sokszor elfeledett szépségét is.

A Szovjet modernista építészet Örményországban című sorozattal az illusztrátor az országban épült legimpozánsabb szovjet épületeket mutatja meg minimalista és finoman színezett stílusban – mellyel végül az építészetnél mélyebb és lényegibb mondanivalót is ad a nézőnek. Íme a jereváni reptértől, mozitól és metróállomástól kezdve egy hrazdani buszállomáson át egy ecsmiadzini ugrótoronyig a legszebb modernista szovjet épületek egy kreatív grafikus szemével!

Szívesen megnéznénk egy ilyen sorozatot Magyarországról is!

Ez is érdekelhet:

Nem a praktikum vezérelte, épp ezért ennyire jó ez a londoni loft

Nem tudtuk, hogy egy teakfa kád hiányzik a hálószobánkból, de most már nem is kérdés.

(Fotók: Designboom)

örmény | illusztrátor | plakát | brutalista | reptér

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom