Örök nyaralás lehet az élet ebben a San Franciscó-i villában

Ebben a víkendházban életünk összes hátralévő víkendjét eltöltenénk.

A San Franciscó-i Malcolm Davis építésziroda tervezte meg ezt a két házrészből álló, csodálatos cédrusnyaralót Kaliforniában. A ház a nyersen gyönyörű óceánpartra tekint egy füves dombról, és hát erősen odaképzeljük magunkat az ablak mögé.

A nyaralót egy európai párnak tervezték; az egyik szárnyban vannak a társas helyiségek, a másikban pedig a hálószobák. Ami közös a házrészekben, az a modern és otthonos stílusosság, valamint az óriási ablakok, amelyekből csodálhatjuk a hullámzó víztömeget és a göröngyösen gyönyörű partszakaszt.

A ház tervezésénél egy pajta jellegű, horizontális épületre törekedtek a tervezők, melyekben a kaliforniai modern építészeti jegyek keverednek: a kortárs elemek és a rusztikusabb hagyományőrzés.

A rezidenciánál használt cédrusburkolat és a nyers acél mind helyben elérhető volt, az építészek ezzel is igyekeztek lokálisan tudatosak maradni. Az épületegyüttes pedig emellett gyönyörűen követi a telek meredek topográfiáját. A telket körülvevő fák pedig teljesen elnyelik a nem túl messze áthaladó autópálya zaját.

Fantasztikus nyaraló, mi szívesen átvennénk állandó lakhelyként is a kulcsait.

(Fotók: Joe Fletcher

dizájn | építészet | nyaraló | panoráma | villa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom