Még egy évig biztosan nem tehetik be a lábukat az oroszok ebbe az európai országba egy friss döntés értelmében

Lettország úgy döntött, hogy 2025. március 4-ig érvényben tartja az orosz turisták beutazási tilalmát.

A lett miniszteri kabinet tájékoztatása szerint biztonsági okok miatt továbbra sem léphetnek be orosz állampolgárok az országba turisztikai és szabadidős célokból sem. A belépési korlátozást még 2022. szeptemberében vezették be,

most további tizenkét hónappal meghosszabbították a szigorú intézkedést.

A miniszterelnöki tanács közölte, Oroszország Ukrajna elleni katonai agressziója a mai napig fenyegeti Lettország belső biztonságát. A beutazási tilalom meghosszabbításának célja, hogy  az ország határain belül mindenkinek a biztonságát szavatolni tudják.

Vannak azonban kivételek. Az intézkedés alól csupán azok az oroszok kaptak mentességet, akik Lettország vagy bármely más EU/EGT-ország által kiadott tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. A hosszú távú schengeni vízummal rendelkező oroszok, valamint a rövid távú vízummal rendelkező lett és uniós állampolgárok orosz családtagjai szintén beléphetnek az országba. Emellett a beutazási tilalom nem vonatkozik többek között a Lettországba humanitárius okokból érkező orosz állampolgárokra és a teher- és személyszállítási szolgáltatások alkalmazottaira sem.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

háború | lett | orosz | korlátozás | tilalom

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom