Ez az oroszok válasza a brit légiszankcióra

Az intézkedést válaszul az Egyesült Királyság légiközlekedési hatóságainak "barátságtalan döntésére" hozták.

Tegnap megírtuk, hogy az Egyesült Királyság megtiltotta területén a leszállást az Aeroflot orosz nemzeti légitársaság gépeinek, ma pedig a válaszlépésről érkeztek hírek. Ezek szerint Oroszország nemcsak azt tiltotta meg a brit légitársaságoknak, hogy leszálljanak a repülőterein, hanem azt is, hogy átlépjék a légterét.

Mint az orosz polgári légiközlekedési hatóság, a Rosaviatsia közölte, “az intézkedést az Oroszország és az Egyesült Királyság között létrejött kormányközi légi közlekedési megállapodás rendelkezéseivel összhangban hozták, válaszul az Egyesült Királyság légi közlekedési hatóságainak barátságtalan döntésére, amely az olyan gépek menetrendszerinti járatait korlátozza, amelyeket Oroszországgal kapcsolatban álló vagy Oroszországban bejegyzett személy birtokol, bérel vagy üzemeltet.

A British Airways eddig heti három járatot működtetett London és Moszkva között, most pedig közleményt adott ki, mely szerint értesíti ügyfeleit a lemondott szolgáltatásokról, és teljes visszatérítést ajánl fel.

Elnézést kérünk a kellemetlenségért, de ez a helyzet egyértelműen a mi hatáskörünkön kívül áll"

– írták, hozzátéve, hogy továbbra is szorosan figyelemmel kísérik az eseményeket.

Szintén beszámoltunk arról, hogy Ukrajna légterét lezárták, és négy Wizz Air-gép is ott ragadt. Csütörtökön Moldova is lezárta a légterét, Fehéroroszország pedig egy részét.

(Forrás: bbc.com, képek forrása: Unsplash, Pixabay, Wikimedia Commons )

aeroflot | Ororszország | Nagy-Britannia | British Airways | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom