Új piacra lépett be az oroszok McDonald’s-a, és elkezdte kitúrni az amerikai márkát

Az orosz McDonald's-ok helyett született Vkusno I Tochka (Finom és ennyi) Fehéroroszországban terjeszkedik.

A cég idén júniusban, néhány hónappal azután vette át a McDonald's üzleteit Oroszországban, hogy az amerikai gyorsétteremlánc kivonult onnan. A Vkusno I Tochkának jelenleg több mint 830 egysége van 62 oroszországi régióban.

A vállalat itt azonban nem áll meg, terveik szerint hat fehérorosz városban 25 üzletet nyitnak jelenlegi McDonald's-ok helyén,

és néhány héten belül megkezdik a munkát az új márkanév alatt, miután az összes szükséges jogi eljárást lezárták és a megoldották a felmerülő szervezeti kérdéseket.

Oleg Paroev, a cég vezérigazgatója szeptemberben azt mondta, hogy az üzletlánc több mint 1,2 millió hamburgert adott el, hozzátéve, hogy néhány napon nagyobb volt a kereslet, mint korábban a McDonald's idején.

A burgonyaellátási problémák miatt azonban néhány étterem sült krumpli nélkül maradt a nyáron, és a Coca-Cola készletek is kifogytak, így aztán abból is elkészítették a helyi változatot, a Dobry Colát.

Csirkeburger orosz módra

A McDonald’s jól megszokott piros és sárga színeivel szinte bárhol a világon találkozhatunk, és mindenhol nagyjából ugyanaz a beltéri dizájn fogad. Az üzlethálózat eddig nem fordított túl nagy figyelmet az egységeinek egyedi megjelenésére, ez a trend azonban Franciaországban megdőlni látszik.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

Vkusno I Tochka | oroszország | mcdonalds

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom