Teljes patthelyzetbe kerültek az oroszok, úgy érzik, igazságtalan, amit tesznek velük

Az utazási korlátozások miatt van, aki már két éve nem tud bejutni Finnországba, a csalódott ingatlantulajdonosok petíciót irtak a finn elnöknek, Sauli Niinistönek, amelyben arra kérik, hogy könnyítsen a beutazási követelményeken. Az eredetileg januárban elküldött petíció több mint hétszáz aláírással egészült ki.

Tavaly ősszel az oroszoknak megtiltották, hogy turistaként utazzanak Finnországba, és ez azokra is vonatkozik, akiknek ott van nyaralójuk. Csak a legszükségesebb javítási és karbantartási munkálatok elvégzése céljából engedik be őket, július elején azonban még ezen is tovább szigorítottak.

Most a beutazni vágyó tulajdonosoknak még részletesebben meg kellett indokolniuk, hogy a javítási és karbantartási munkálatokhoz miért van szükség a jelenlétükre.

Vagyis arra kell törekedniük, hogy minden javítási munkát finn vállalkozókra bízzanak anélkül, hogy maguk is belépnének az országba.

Mint az egyik orosz nyaralótulajdonos, Ivan Kostenko az Yle finn közszolgálati médiumnak nyilatkozva elmondta, a szükséges javítási munkák megrendelése így nagyon nehézkessé válik, akárcsak a ház állapotának ellenőrzése. Ő maga egyébként Norvégián keresztül jutott el a hétvégi házához, ahonnan még beléphetnek az orosz turisták a schengeni térségbe.

De a végső döntést arról, hogy a finn határon ki léphet be, a finn határőrség hozza meg. Mint Kostenko mondja, ez egy szerencsejáték, és amikor az ember odaér, nem tudhatja, hogy beengedik-e majd.

A finnországi számlák kifizetése is kihívássá válik az oroszoknak, mert a finn bankokban vezetett bankszámláikat részben lezárták, és a két ország közötti banki kapcsolatokat befagyasztották. A problémát tovább súlyosbítja, hogy a posta sem működik már Finnország és Oroszország között, így nem kapják meg a számlákat az orosz címeken. Az ingatlanok eladása pedig szinte lehetetlen az oroszországi euróátutalásokat tiltó uniós szankciók miatt.

Nem minden ország tiltotta ki az oroszokat, így aztán a milliárdosoknak nem kell amiatt aggódniuk, hogy hol nyaraljanak.

(Forrás: Yle, képek: Getty Images, Unsplash)

nyaraló | ingatlanok | oroszok | oroszország | nyaralók

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom