Ez a két uniós ország a leghűségesebb az orosz turistákhoz

Bár vannak országok, amelyek egyetlen orosz utazót sem szeretnének beengedni a területükre, az Orosz Utazási Szövetség (RST) szerint összességében elég könnyen kaphatnak schengeni vízumot az orosz állampolgárok.

Az orosz Aeroclub üzleti turisztikai ügynökség jelentése szerint Olaszország és Spanyolország "a leghűségesebb" az orosz turistákhoz, miután ezek az országok adják ki a legtöbb vízumot az oroszországi utazóknak. A kérelmek elbírásálásának ideje négy-hat hét, a vízumok érvényessége pedig három-hat hónap, olykor egy év is lehet. A schengeni statisztikák szerint 2022-ben az orosz útlevéllel rendelkezőknek adott vízumok mintegy negyedét Spanyolország állította ki, ami összesen 154 450-et jelent a 603 955-ból.

Az olasz vízum a harmadik legkeresettebb volt Oroszországban 2023-ban a kínai és a francia után, mely utóbbi egyben a leghosszabb ideig érvényes vízum is.

Franciaországban a kérelmek feldolgozásához mindössze két és fél hét kell, időpontot foglalni ugyanakkor rendkívül nehéz. 2023-ban a vízumkérelmek tizenegy százalékát nyújtották be a francia konzulátusokon.

Magyarország szintén jól ismert az oroszok körében a "lojalitásáról", mint a Irina Gusakova, a Turtrans-Voyage fejlesztési igazgatója elmondta, a cég turistáinak hetven százaléka kapott többszöri belépésre jogosító vízumot Magyarországtól.

Bár Görögországban magas a vízumkiadási arány és a feldolgozási idő mindössze két és fél hét, a vízumokat csak a tervezett utazás szükséges időpontjára adják ki.

A legtöbbet a horvát vízumokra kell várniuk az oroszoknak, ahol akár két hónapig is tarthat az elbírálás. Pedig a vízumok iránti kereslet igen alacsony, mivel Horvátország csak egy éve tagja aschengeni övezetnek.

A balti országok most nem fogadják szívesen az orosz állampolgárokat, és különböző intézkedésekkel próbálják megakadályozni az utazásukat. Az oroszok azonban találtak egy kiskaput.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

oroszország | vízum | schengeni övezet | schengen | turisták

FOLYTASD EZZEL

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Wizz Air

Egy utazási szakértő elárulta, mi az a két leggyakoribb hiba, amit a repülőn alvásnál elkövetünk

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom