Meglepő dolgok derültek ki az orosz vízumkérelmekről, Magyarország is érintett

Az orosz turisztikai szövetség nemrég Magyarországot ajánlotta az orosz útlevéllel rendelkezőknek, ha könnyen szeretnének schengeni vízumot szerezni.

A schengeni statisztikákból azonban kiderül, hogy az oroszokra vonatkozó, elutasított vízumkérelmek aránya nem Magyarországon volt a legalacsonyabb 2022-ben.

Hazánkba 27 595 kérelem érkezett 2022-ben, melyek 90,9 százalékát hagyták jóvá. Spanyolországban viszont 92,5 százalékos volt a jóváhagyási arány, és jóval többen is igényeltek úti okmányt. 166 893 kérelemből összesen 154 450-et hagytak jóvá, de élen járt Finnország is, amely a kérelmek 93,4 százalékát hagyta jóvá, ami 105 323 esetet jelent az összesen 112 737-ből.

A listát azonban Lengyelország vezeti 98,4 százalékos jóváhagyási aránnyal, ami mindössze huszonöt elutasított vízumkérelmet jelent, de az is igaz, hogy ide jóval kevesebb igény érkezett, mint az említett országokéba: mindössze 2 208.

Szintén magas a jóváhagyási arány Litvániában (96,1 százalék), Hollandiában (94 százalék) és Lettországban (93,3 százalék).

Magyarország így a nyolcadik helyre kerül a vízumot legkönnyebben kiadó országok között, és a harmadikra, ha a vízumkérelmek számát nézzük.

Finnország azonban idén több szigorítást is bevezetett, augusztus 1-től például nem fogadja el az orosz állampolgárok által Szentpéterváron benyújtott vízum- és tartózkodásiengedély-kérelmeket.

A háború kezdete óta több százezren menekültek el Oroszországból, az orosz milliárdosok pedig szinte megszállták ezt a festői szigetet.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Unsplash)

vízumkérelem | magyarország | vízum | oroszország | statisztika

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom