"Csak az őrültek mennének most külföldre": szigorúan korlátozza az utazásokat a Kreml

A nyugati szankciók mellett a Kreml szigorú ellenőrzése is korlátozza az állami tisztviselők utazási lehetőségeit, ezért a hagyományosan kedvelt európai úti célok helyett inkább belföldön töltik a szabadságukat.

A háború korábbi szakaszában gyakran fordultak meg orosz köztisztviselők nyugat-európai luxusüdülőhelyeken, ami nagy vitákat váltott ki, és a külföldi utazások nem hivatalos tilalmához vezetett.

Mint az egyik névtelenül nyilatkozó elmondta a Vjorsztka oknyomozó portálnak, "csak az őrült hivatalnokok mennének most külföldre", egy másik pedig azt mesélte, hogy azonnal kirúgnák, aki nyugatra utazna, és szerencséje lenne, ha nem kerülne bíróság elé.

Egy másik törvényhozó arról számolt be, hogy ő és a kollégái is azon vannak, hogy eladják az európai ingatlanjukat, mert nem lehet tudni, hogy mikor ér véget a háború és mikor oldják fel az uniós szankciókat. A ház pedig gondozásra szorul, és attól félnek, hogy tönkremegy vagy kifosztják, amíg senki sem látogatja.

Az oroszországi hétvégi házak mellett így maradnak a fekete-tengeri üdülőhelyek, például a Krímben, de szintén népszerű célpont a szibériai Altaj-hegyvidék és a Kamcsatka-félsziget.

Az utazási tilalom által nem érintett tisztviselők Törökországban, Üzbegisztánban, Fehéroroszországban, Kazahsztánban, Azerbajdzsánban, Szaúd-Arábiában és Moldovában töltik a nyári szabadságukat.

De sem ők, sem a családtagjaik nem tehetnek közzé utazási fotókat a közösségi médiában, "hogy ne dühítsék fel még jobban az orosz embereket, akik már így is dühösek" idézte a lap a moszkvai polgármesteri hivatal egyik munkatársát.

Nyolc hónapig rejtőzött, nemrég viszont Oroszország felé indult az egyik sokat keresett szuperjacht, de a háború más területeken is érezteti a hatását, ez az Európa-szerte ismert múzeum például emiatt változtatta meg a nevét.

(Forrás: The Moscow Times, képek: Getty Images, Unsplash)

 

tisztviselők | oroszország | nyaralás | hivatalnokok | állami

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom