A kaotikus koronavírus-intézkedései miatt leváltották az országos tisztifőorvost Szlovákiában

Leváltotta a szlovák egészségügyi tárca az országos tisztifőorvost – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a minisztérium közlésére hivatkozva szerdán.

A tisztifőorvost azután menesztették, hogy a legkisebb koalíciós tömörülés, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) távozásra szólította fel a tárcavezetőt a koronavírus-járvány idején történt, a párt szerint "kaotikus intézkedések" miatt.

Ján Mikast csütörtöktől Tatiana Cervenová váltja a hivatal élén - jelentette be Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter, a Hang párt politikusa, aki egyidejűleg reményét fejezte ki, hogy az új vezető segít helyreállítani az utóbbi években rendkívül gyakran bírált hivatalba vetett bizalmat.

Ján Mikast az SNS az elmúlt napokban szólította fel lemondásra, arra hivatkozva, hogy Mikas a koronavírus-járvány elleni küzdelem rossz kezelése és az annak kapcsán hozott "kaotikus intézkedések" jelképévé vált.

Ján Mikas Igor Matovic korábbi kormányfővel karöltve vezette be "az átláthatatlan és veszélyes" általános tesztelést, és egyértelmű, hogy a koronavírus-járványd időszakában kialakult helyzetet a Matovic-kormány nem tudta kezelni" - írta állásfoglalásában az SNS, amely szerint a járvány idején "az állam szintjén káosz uralkodott, és mértéktelen mennyiségű anyagi forrást költöttek el".

A pozsonyi kormány az SNS által jelölt Peter Kotlár személyében idén januárban különmegbízottat nevezett ki a koronavírus-járvány idején történt intézkedések kivizsgálására.

(Forrás: MTI, fotók: Getty)

covid | pandémia | leváltás | koronavírus | tisztiorvos

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom