Így lesz igazán őszies a gnocchi

A tésztaételek szerelmesei valószínűleg nem először hallanak a gnocchiról. A magyarul csak nudliként emlegetett, lisztből, tojásból és burgonyából készült fogás rendkívül sokoldalúan elkészíthető. Azonban nemcsak a szószokat variálhatjuk rajta, hanem igazán ősziesre is formálhatjuk. 

A hagyományos gnocchi burgonya felhasználásával készül, ezért fehéres, halvány sárgás színű. Ha őszi hangulatú ételt szeretnénk készíteni, könnyedén narancssárgára változtathatjuk. Hogyan? Például sárgarépával vagy sütőtökkel.

Így készül a sárgarépás gnocchi

A sárgarépát megpucoljuk, felkockázzuk, megfőzzük és pürésítjük. Amikor kihűlt, összekeverjük a liszttel és a tojással és máris mesés színű gnocchit kapunk. Ráadásul a répának köszönhetően az étel íze édeskésebb is lesz. Elkészíthetjük úgy is, hogy teljesen elhagyjuk a burgonyát, de fele-fele arányban is remek fogást kaphatunk.

Nagyszerűen illik a sárgarépás gnocchihoz a barnamártás és a zsályás szósz is. 

Más zöldségekkel is ősziesíthetjük az ételt

A nudli színezésére használhatunk a sárgarépa helyett édesburgonyát, sütőtököt, sőt akár céklát is. Az első kettő szintén narancssárgává varázsolja, míg utóbbinak köszönhetően piros színben pompázik majd, hogy igazán őszies hangulatot kölcsönözzön a vacsorának.

(Forrás: The daily meal, fotók: Getty)

olasz konyha | olasz gasztronómia | gnocchi | ősz | olasz étel

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom