Az osztott ablakok szerelmeseinek teremtették ezt a pazar házat

Ez a rusztikus-indusztriális ház maga a nagybetűs nyár és életigenlés, az ablakaiba pedig már csak önmagukban beleszerettünk.

Mentett téglákból épült ez a pazar vidéki ház a brazil Porto Felizben. Az Estúdio Penha építésziroda egy kétgyerekes család számára álmodta meg a rezidenciát, akik szerették volna a napfelkeltétől a napnyugtáig élvezni az égitest minden szépségét, nagy társasági életet akartak berendezni, emellett el akarták mosni a kültér és a beltér határvonalait.

Mindez egy káprázatos, 820 négyzetméteres házban valósult meg, amelyhez az építészek a helyi parasztházakból merítettek inspirációt, végül pedig egy olyan fenomenális épület jött létre, melyben percek óta nem győzünk gyönyörködni.

A medencés,  asszimetrikus tetejű házban csodálatosak az osztott ablakok és nyílászárók, melyek egy-egy belső teret is ügyesen kötnek össze.

A fém és tégla, valamint a szabadon hagyott vezetékek indusztriális hatását ügyesen ellenpontozza és egészíti ki a színes, vidám dizájn.

Napestig elbiliárdozgatnánk ebben a hét méter magas nappaliban!

(Fotók: Fran Parente)

brazília | építészet | villa | brazil | indusztriális

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom