A negyvenkilós Ferrari-opusztól a holdra szállásig – Öt pazar kiállítású könyv novemberi estékre

„A tévé szerintem kiváló edukációs eszköz. Akárhányszor valaki bekapcsolja, átmegyek a másik szobába és olvasok”. Groucho Marxhoz hasonlóan mi is szeretjük a jó könyveket, és most mutatunk is néhányat.

Hivatalos Ferrari Opusz gyémánt kiadás

Kétségtelenül minden idők egyik legexkluzívabb könyve volt a 2011-es kiadású The Official Ferrari Opus Diamante Edition, amelyet sokkal nehezebb megszerezni, mint például egy F40-et. Először is az ára 275 ezer dollár volt, és országonként csak egyet hoztak forgalomba. A Sotheby’s-nél bukkant fel nemrégiben egy példány, amelytől belga tulajdonosa kíván megválni. A negyvenkilós, 852 oldalas könyv és az ágaskodó paripa is harminckarátos gyémántokkal van kirakva, és egy fehér kesztyű is jár a vaskos albumhoz, hogy véletlenül se legyen tele ujjlenyomatokkal. Ami rossz hír a belga úriembernek, jó hír lehet a potenciális vásárlónak: a könyv ára a felére csökkent, a kikiáltási ára 125 ezer dollárról indul, és szakértők szerint nem is fog jelentősen feljebb kúszni. Az online bid december 6-áig tart, aki mélyen a zsebébe nyúl, annak a Mikulás Ferrari-albumot hozhat.

Philip Jodidio: Nomadic Homes

Egyre többen kapcsolnánk vissza pár fokozatot, tennénk le kicsit az okoskütyünket, csuknánk be egy időre a Facebook-feedünket, és vennénk a nyakunkba a világot. A közös nevező sokunk esetében a camper vanek, azaz lakóautók és annak különbözői mobilotthonos változatai. A zeitgeist életérzést lovagolja meg Philip Jodidio könyve, amely olyan modern nomádok kedvence lehet, akik lehet, hogy az utolsó lökést éppen ettől a könyvtől fogják megkapni. Az albumban található alternatív otthonok nem állnak meg a lakókocsiknál: van itt víz alatti lakás Zanzibárból, walesi pop up butikhotel, újrafazonírozott Airstream, és Ban Sigeru japán építész menekülteknek készített Pritzker-díjas menedéke is helyet kapott a könyvben.

Christo & Jean Claude: The Floating Piers

A Taschen az a könyvkiadásnak, ami a Rolls-Royce az autógyártás világának: kompromisszummentes hozzáállás, kifogástalan minőség, kreativitás, eredetiség. Egyik legújabb kiadványuk a kortárs képzőművészet két megalomán zsenije előtt tiszteleg: a Christo & Jean Claude: The Floating Piers a duó 2016-os Milánóhoz közeli projektjét örökíti meg. Tavaly júniusban két hétre 100 ezer négyzetméteres moduláris dokkot hoztak létre az Iseo-tón. A 846 oldalas könyv ezt a projektet mutatja be a kezdetektől a megvalósításon át egészen a fináléig. 840 példányt Christo és Wolfgang Volz aláírásával lehet megszerezni, ezekhez a dokk 24x24 cm-es darabja is a tulajdonos birtokába kerülhet.

Apollo-program fotóalbum

Minden idők egyik leggrandiózusabb emberi vállalkozása volt a NASA Apollo-programja, amely 1963 és 1971 között tizenhét küldetést hajtott végre, és amely során elsőként jutott ember a Hold felszínére. Az albumban 225 fotó található, mindegyiket az eredeti 70 mm-es, asztronauták által készített filmkockákról restaurálták.

„Houston, itt a Nyugalom Bázis. A Sas leszállt.”

A képek a VII-XVII-es küldetések során készültek, a fényképeket pedig ábrák és egy esszé egészíti ki, amelyet a VII küldetésen részt vevő űrhajós, Walt Cunningham írt. A 30x30 cm-es album mellé némi felárért a könyv fotóiból készített printeket is kaphatunk. Fotelből kényelmesebben nem élhetjük át a holdra szállás és az űrséták élményét!

Anders Overgaard: Nothing Left Behind

A Burning Man sokak bakancslistáján áll előkelő helyen. A fesztivál a divat, képzőművészetek, zene és extravaganza találkozása, egy hétnapos színtiszta eszképizmus a valóságból a nevadai Black Rock sivatagban. Anders Overgaard fotós képein a Burning Man utánozhatatlan, vonzó és teljesen szürreális világa jelenik meg, kiegészítve olyan hírességek idézeteivel, mint P. Diddy, Frederik Bockhahn, D.J. Pierce és Maor Cohen. Nem is lehet kérdés, hogy egy ilyen grandiózus, közel hatvanezer forintot kóstáló album a második legjobb dolog az után, hogy személyesen veszünk részt a sivatagi buliban.

modern nomádok | jean-claude | christo | fotóalbum | anders overgaard

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom