Hamarosan ötven új felhőkarcoló alakítja majd át ennek a mesés európai városnak a látképét

Az európai városok panorámáját olyan ikonikus épületek határozzák meg, mint a párizsi Eiffel-torony vagy a londoni Big Ben. Más úti célok pedig ultramodern felhőkarcolóikkal vonzzák a látogatókat.

Az Express szerint az Európában épült felhőkarcolók hatvanhat százaléka mindössze öt városban található, a legtöbb Londonban, Párizsban, Isztambulban és Moszkvában magasodik. Az ötödik város a németországi Frankfurt, amely hamarosan újabb ötven toronyházzal gazdagodhat.

Az új felhőkarcolók sorában épül majd meg a FOUR Frankfurt is, mely várhatóan egy közel egymilliárd eurós beruházás. A tervek szerint ez már az idén elkészül. A tornyok közül a legmagasabb kétszázharminchárom méteres lesz, az építmények pedig irodáknak, lakásoknak, szállodáknak, üzleteknek és éttermeknek adnak otthont.

Várhatóan 2025-ben kezdődik majd meg a Millennium Tower építése is. A hatalmas felhőkarcolót kétszáznyolcvannyolc méteresre álmodták meg, így ha elkészül, Németország legmagasabb épülete lesz.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

felhőkarcoló | frankfurt | Németország | toronyház

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram