Pakisztánban nagyszerű ötlettel teremtenek munkahelyeket és egy élhetőbb bolygót

A koronavírus-járvány miatt munka nélkül maradtak segítségével immár harmincmillió őshonos facsemetét ültettek Pakisztánban. Ez a 2018-as Tízmilliárd Fa Cunami program kiváló meghosszabbítása. Az ültetések folytatódnak, eperfákat, moringát, akácokat ültetnek az erdőirtások, a szárazság és túllegeltetés miatt megcsappant erdők helyére. 

Jelenleg harmincmillió fánál tartunk, az év végére pedig ötvenmilliót is megcélozták Pakisztánban. Ez a folyamat pedig nemcsak az országnak, a bolygónak kedvező, hanem azoknak is, akik a koronavírus miatt elveszítették az állásukat, munkájukat. Már most hatvanezer munkahelyet teremtettek, ennyi dzsungeldolgozót tudnak foglalkoztatni, akik ugyan minimális, ötszáz rúpiás napi fizetésért ültetnek, de a semminél természetesen ez is több, és a családok étkeztetésére szűkösen, de elég lehet.

Fontos, hogy maszkban végzik a munkát, a szükséges távolságot megtartva, valamint hogy a férfiak és a nők egyaránt munkába állhatnak. Felbecsülhetetlenül fontos visszaadni a bolygónak mindazt, amit a globalizáció miatt elvettünk tőle, de ilyen innovatív és hasznos kríziskezeléssel óriási lépéseket tehetnénk élőhelyünk védelmének érdekében.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

faültetés | koronajárvány | pakisztán | ültess fát | koronavírus-járvány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom