Többé nem lehet ingyenesen megtekinteni Róma ikonikus látványosságát

A Pantheon a világ egyik legjobb állapotban fennmaradt műemléke. Eddig ingyenesen látogatható volt, mostantól azonban öt eurót, azaz nagyságrendileg 1900 forintot kell fizetni a belépőjegyért.

A Pantheon évente több millió turistát vonz, így méltán tekinthető Olaszország egyik leglátogatottabb turisztikai látványosságának. Az öteurós belépőjegyet nem kell megváltani akkor, ha a hívők szentmisére érkeznek.

A Pantheon falai 117 óta állnak, túlélte a történelem viharait, a barbár támadásokat, mielőtt keresztény templommá alakult volna át.

A templom látogatása kötelező eleme a római városnézésnek.

Eddig ingyenesen bárki betérhetett, most azonban az idegenforgalmi minisztérium a belépődíj bevezetése mellett döntött. A tervek szerint az ebből származó bevételek hetven százalékát a karbantartásra fordítják majd, a fennmaradó hányadot pedig az egyházmegye kapja.

Az öteurós belépődíj nagyon visszafogott akkor, ha a többi látványosság jegyeivel hasonlítjuk össze. A Colosseumba 35 és 97 euró közötti áron lehet belépni, a Szent Péter-bazilikába 39-49 euró között mozog a jegy audio guide-dal.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

belépődíj | belépőjegy | róma | jegy | pantheon

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom