Drasztikusan megváltozhat Párizs a 2024-es olimpiára, olyat lépnének meg, amire korábban nem volt példa

Tényleg autómentessé válhat Párizs a 2024-es olimpia idejére? Ez a kérdés foglalkoztat mindenkit. A városvezetés ugyanis elhatározta, hogy hat hétre kitiltják az autókat a francia főváros útjairól. 

Párizs már most olimpiai lázban ég, a zöld politikusok pedig olyat lépnének meg, amire korábban még nem volt példa. Azt javasolják, hogy az olimpia első napjától kezdve a paralimpia végéig, azaz

hat hétre Párizs teljesen autómentes legyen, a város pedig ingyenes tömegközlekedést biztosítson mindenki számára. 

Mindezt tizennégy okkal támasztották alá, amelyek között környezetvédelmi és biztonsági tényezőket is felsoroltak. Az ingyenes közlekedést pedig

az e-kereskedelmi szektorra kivetett ökoadókból finanszíroznák.

A terv tehát megvan, a megvalósítása azonban egyáltalán nem ilyen egyszerű, az elképzelésről ugyanis még mindig komoly vita folyik.

Fatoumata Koné, a Zöld Tanács tagja a France 3-nak azt mondta, hogy jó irányba halad a javaslat még akkor is, ha a fogadtatása nem feltétlenül pozitív. Ha fel is karolják a zöld tervet, átfogó tárgyalásokat kell folytatni nemcsak a helyi hatóságokkal, de azokkal a városokkal is, amelyek szintén részt vesznek az olimpia szervezésében.

Az út hosszú, de a zöldek szerint ez jelentős lépés lehetne egy fenntarthatóbb játékok felé.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

zöld | autómentes | környezetvédelem | fenntarthatóság | párizs

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom