Alig vezették be, máris betilthatják a megosztó közlekedési eszközt Párizsban

A franciáké lehet az első nagyváros a világon, amely hátat fordít a környezetbarát járműnek.

Alig több mint négy évvel a bevezetésük után Párizsnak elege lett a rollermegosztó szolgáltatásokból és a hozzájuk kapcsolódó problémákból. Legalábbis erre enged következtetni Anne Hidalgo polgármester hirtelen jött bejelentése, amely szerint népszavazást indít arról, menjenek vagy maradjanak a megosztó közlekedési eszközök.

Bár az e-rollerek rohamosan terjednek a világ nagyvárosaiban mint olcsó és környezetbarát opciók, nem problémamentes a jelenlétük.

Mindenekelőtt a biztonságosságuk kapcsán merülhetnek fel kételyek, miután számtalan baleset, sérülés és még haláleset is köthető hozzájuk. Emellett a nem megfelelően leparkolt robogók akadályt képeznek a járdán közlekedők előtt.

A párizsi vezetők már szinte mindent bevetettek, hogy megfékezzék a rollerkáoszt:

tizenkettőről háromra csökkentették az engedélyezett szolgáltatók számát, sebességkorlátozást vezettek be, és szabályokat írtak elő a parkolásukra vonatkozóan. A panaszok azonban mindezek ellenére is folyamatosan gyűlnek. A kérdésben ugyanakkor nem egyszerű dönteni, mert a lakosság egy része, különösen a fiatalok gyakran veszik igénybe a szolgáltatást, és a turisták is előszeretettel használják. Hogy kik vannak többségben, az április 2-án eldől.

Akárhogy is döntenek a párizsiak arról, van-e helye a városban a rollereknek, az biztos, hogy ennek a japán tervezésű konceptrollernek mi nagyon is megtalálnánk a helyét.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images, Unsplash)

 

roller | párizs | népszavazás | elektromos | tilalom

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom