Jól járt, aki várt a párizsi szállásfoglalással a nyárra

Július 26-án kezdődik és augusztus 11-ig tart a 2024-es párizsi olimpiai játékok, szűk három hónappal az esemény előtt pedig eljött az idő, amikor érdemes szállást foglalni, ha valaki az utolsó előtti pillanatra hagyná az utazásszervezést.

A Lighthouse szállodapiaci elemző cég adatai azt mutatják, hogy a tavaly szeptemberi átlagosan nyolcszáz euró (körülbelül 315 ezer forint) feletti átlagról mostanra ötszáz euró (körülbelül 197 ezer forint) alá csökkent a szállodai szobák ára éjszakánként.

Az elmúlt harminc napban a háromcsillagos szállodák ára kilenc, a négycsillagosoké nyolc, az ötcsillagosoké pedig hat százalékkal csökkent.

Az árcsökkenésben közrejátszik, hogy a hotelek foglaltsága körülbelül ötven százalékon áll. a párizsi turisztikai szakemberek hatvan-hetven százalékos kihasználtságra számítanak a játékok ideje alatt. Ez még mindig jóval elmarad a 2023 júliusában mért kilencvenegy százaléktól.

A háromcsillagos New Hotel Saint Lazare-ban jelenleg egy kétágyas szoba az olimpia nyitóestéjén 213 euróba (nagyjából 84 ezer forintba) kerül, ami körülbelül kétszerese a szokásos árnak, és ugyanannyi. mint egy hónappal ezelőtt.  A Lighthouse adatai szerint ugyanakkor a párizsi szállodai árak az olimpia idejére még mindig kilencvenöt százalékkal magasabbak, mint 2023 azonos időszakában voltak. A szállások augusztus 4-re a legdrágábbak, amikor egy ötcsillagos szállodai szoba átlagosan 1566 euróba (mintegy 617 ezer forintba) kerül.

Persze nem mindenkinek számítanak az árak, a milliárdos elit úgy fogja élvezni a párizsi olimpiát, amire még nem volt példa.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images, Unsplash)

foglalás | olimpia | árak | párizs | szoba

FOLYTASD EZZEL

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Elárulta egy légiutas-kísérő, hogy hol ülnek a legidegesítőbb utasok a gépen

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram